News

O nouă boală face ravagii în Asia, în special la copii! „Vomă, convulsii și leșin”

07.12.2020 | 10:41
O noua boala face ravagii in Asia in special la copii Voma convulsii si lesin
ADVERTISEMENT

O boală misterioasă face ravagii în India. Sute de oameni au ajuns la spital în țara de pe continentul asiatic cu simptome ca tusea, convulsiile și leșinul.

Maladia este necunoscută și a cauzat deja moartea unei persoane și internarea în unități sanitare a altor 227 de oameni în statul Andhra Pradesh din sudul Indiei, scrie Libertatea, citând BBC.

ADVERTISEMENT

Simptomele pe care cei afectați le-au manifestat sunt grave, de la greață și crize la pierderea cunoștinței, au spus cadrele medicale.

O boală misterioasă face victime în India. Proveniența maladiei este necunoscută

„Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început brusc să vomite după ce s-au plâns de arsuri la ochi. Unii dintre ei au leșinat sau au avut convulsii”, a declarat un jurnalist pentru un ziarist pentru ziarul Indian Express.

ADVERTISEMENT

„Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului ca și cauză după ce oficialii au vizitat zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit. Este o boală misterioasă și doar analiza de laborator va dezvălui ce este”, a declarat ministrul indian al Sănătății, Alla Kali Krishna Srinivas.

Ulterior, acesta a precizat că nu au fost găsite probe relevante în testele de sânge, iar semnele vreunei infecții virale nu erau prezente în analizele celor afectați, scrie 9news.com.

ADVERTISEMENT

Orașul Eluru a fost cel mai afectat în weelendul trecut, iar oficialii indieni investighează apariția maladiei care a afectat populația acestuia. Victimele noii boli, alăturate celor făcute de Covid-19 a ingenuncheat India. Țara fiind a doua cea mai lovită de pandemie, după Statele Unite ale Americii.

Guvenatorul statului Andhra Pradesh, Biswa Bhusan Harichandan și-a exprimat îngrijorarea pentru situația din orașul respectiv și le-a cerut autorităților să facă tot posibilul pentru a stabili cauzele bolii și a găsi un remediu pentru cei afectați. „Îmi exprim îngrijorarea cu privire la incidentul Eluru, în care numeroase persoane s-au îmbolnăvit. Solicit funcționarilor să ofere tratamentul medical necesar persoanelor afectate în mod rapid.

ADVERTISEMENT

Responsabilii administrației locale, ai departamentului medical și de sănătate trebuie să afle motivele care stau la baza unui număr atât de mare de persoane care se îmbolnăvesc brusc, să consulte sfatul experților pentru a rezolva problema și să aducă la cunoștință oamenilor măsurile de precauție pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente”, a scris acesta pe Twitter.

ADVERTISEMENT
Tags: