News

O nouă gafă a lui Joe Biden. A confundat-o pe Angela Merkel cu Helmut Kohl, după ce zilele trecute a spus că președintele Franței e Francois Mitterrand

Președintele Joe Biden face o nouă gafă. Angela Merkel a fost confundată cu fostul cancelar Helmut Kohl, decedat în 2017.
08.02.2024 | 18:04
O noua gafa a lui Joe Biden A confundato pe Angela Merkel cu Helmut Kohl dupa ce zilele trecute a spus ca presedintele Frantei e Francois Mitterrand
O nouă gafă a lui Joe Biden. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O nouă gafă a lui Joe Biden. Președintele american a încurcat-o pe Angela Merkel cu fostul cancelar al Germaniei, Helmut Kohl. Incidentul a avut loc, miercuri, la New York, în timpul unui discurs la o strângere de fonduri.

Președintele Joe Biden face o nouă gafă

Nu este singura gafă de acest fel a lui Joe Biden. În urmă cu doar câteva zile, liderul SUA l-a confundat pe actualul președinte al Franței, Emmanuel Macron, cu un fost șef al statului, și anume Francois Mitterrand. Acesta din urmă a decedat în 1996.

ADVERTISEMENT

Miercuri, președintele SUA a vorbit despre o întâlnire pe care a avut în 2021 cu liderii G7, cu privie la asaltul asupra Capitoliului SUA. Povestind despre acest eveniment, Biden a rostit numele Helmut Kohl, dorind de fapt să facă referire la Angela Merkel.

„Și atunci Helmut Kohl s-a întors către mine și a spus: Ce ați spune, domnule președinte, dacă ați luat ziarul London Times și ați citi că 1.000 de persoane au spart ușile și au intrat cu forța în Parlamentul britanic, au ucis niște oameni de ordine, pentru a împiedica instalarea prim-ministrului în funcție”, a declarat Biden, potrivit Politico.

ADVERTISEMENT

Helmut Kohl, cancelar al Germaniei timp de 17 ani, în perioada 1982-1998, a murit în anul 2017. Celălalt incident s-a petrecut duminică, la un eveniment de campanie desfășurat în Las Vegas. În același context, Biden a amintit despre o întâlnire G7 din 2020.

A spus despre Donald Trump că este „președintele în exercițiu”

Însă, făcând referire la Macron, președintele a rostit numele lui Francois Mitterrand. „Și Mitterand din Germania, adică, din Franța, s-a uitat la mine și a spus… de ce… Pentru cât timp v-ați întors?.

ADVERTISEMENT

Și m-am uitat la el și… cancelarul Germaniei a spus: „Ce aţi spune, domnule preşedinte, dacă aţi deschide mâine ziarul London Times şi ar scrie «O mie de persoane pătrund în Camera Comunelor, sparg uşile, iar doi Bobbies (ofiţeri de poliţie) sunt ucişi pentru a împiedica alegerea premierului. Ce-aţi spune?»”, a spus Joe Biden.

De altfel, în ultimii ani președintele Joe Biden a făcut numeroase gafe similare. Recent, el a spus despre Donald Trump că este președintele „în exercițiu” al Statelor Unite ale Americii (SUA).

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, rivalii politici nu au ezitat să folosească aceste incidente pentru a susține că Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, este mult prea bătrân pentru a fi ales președinte pentru încă un mandat.

 

ADVERTISEMENT
Tags: