News

Video. Joe Biden, autorul unui nou episod jenant. A chemat o politiciană decedată în august: ”Unde este Jackie?”

Președintele SUA, Joe Biden, a stârnit o nouă dezbatere cu privire la sănătatea sa după ce în timpul unui discurs a chemat o republicană care a murit recent.
28.09.2022 | 23:50
Video Joe Biden autorul unui nou episod jenant A chemat o politiciana decedata in august Unde este Jackie
Joe Biden (79 de ani) arată că începe să aibă probleme cu memoria. Foto: hepta.ro, commons.wikimedia.org – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

În cadrul unui discurs despre foamete, Joe Biden a întrebat la un moment dat unde este fosta colaboratoare Jackie Walorski. Momentul a stârnit uimirea celor prezenți, având în vedere că deputata din Indiana a murit la 3 august 2022, într-un accident de mașină.

Joe Biden s-a făcut din nou de rușine

Jackie, ești aici? Unde este Jackie?”, a întrebat Biden după ce a mulțumit organizatorilor conferinței. Conform Reuters, Biden a pus cele două întrebări fără să se corecteze.

ADVERTISEMENT

Momentul a fost ciudat mai ales în contextul în care, după ce s-a aflat că Jackie Walorski a murit alături de alți doi colegi, cuplul prezidențial de la Casa Albă și-a prezentat condoleanțele.

La acea vreme, Joe Biden și soția sa Jill au fost “șocați și întristați” de accidentul brusc al acesteia. “Cu adevărat o gafă îngrozitoare și rușinoasă“, a scris pe Twitter Vicky Hartzler, o republicană din Missouri.

ADVERTISEMENT

Când a fost întrebat ulterior despre incident, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre a precizat că Biden “recunoștea munca ei incredibilă“.

Prima reacție de la Casa Albă

De asemenea, a completat că președintele SUA plănuise deja să îi primească familia la Casa Albă vineri, pentru semnarea unui proiect de lege. “Ea era în centrul atenției“, a spus Jean-Pierre.

ADVERTISEMENT

În același context, amintim că Joe Biden a fost în centrul unui nou episod stânjenitor în urmă cu cinci zile, când nu mai găsea ieșirea de pe scenă. Și acest episod a fost filmat și a stârnit numeroase comentarii.

Altfel, președintele Statelor Unite ale Americii a făcut o gafă în timpul unei conferinţe organizate în acest an, la începutul lunii iulie. ”Biden este atât de dus încât va citi literalmente orice este pus pe teleprompter în fața lui.

ADVERTISEMENT

‘Sfârșitul citatului’ … ‘Repetați replica’”, a fost mesajul publicat la acea vreme de Tim Young, editorialist al Washington Times. ”Devine din ce în ce mai rău. Chiar mai avem încă 30 de luni de așa ceva? Înspăimântător. Și trist”, a fost reacția analistului TV, Clay Travis.

ADVERTISEMENT
Tags: