În ultima perioadă, a apărut o nouă metodă de înșelăciune folosită de escroci, iar polițiștilor le este greu să rezolve asemenea cazuri. Până în prezent, mai multe persoane au fost victime. Hoții se folosesc de telefon.
Tot mai mulți români au avut parte de înșelătorii prin intermediul apelurilor telefonice. Hoții au găsit o metodă ingenioasă, iar șansele să fie identificați sunt foarte mici.
Aceștia au mai multe metode, una dintre ele fiind amenințările directe la telefon. Escrocii pot invoca și alte motive false la telefon, cum ar fi câștiguri la loterie sau contracte cu anumite instituții ale statului.
Mai există și metoda numită “victima”, în care escrocii apelează pe cineva și cer ajutor pentru un membru al familiei care a suferit un accident rutier. Aceștia folosesc o identitate falsă și solicită sume de bani pentru a achita pagubele produse de presupusul accident.
Vârstnicii se numără printre cele mai frecvente victime ale escrocilor. Unii dintre cei care sunt înșelați aleg să depună plângere la poliție. Din păcate, autorităților le este greu să identifice hoții, notează cancan.ro.
Din cauza faptului că apelează victimele prin telefon, escrocii sunt greu de găsit, astfel că victimele rămân cu cazurile nerezolvate, de cele mai multe ori.
Cei care sunt apelați de unul dintre numerele de telefon enumerate în lista de mai jos nu trebuie să răspundă. În schimb, tot ce poți face este să lași telefonul să sune, fără să răspunzi, după care să blochezi numărul respectiv, pentru a nu cădea în capcanele escrocilor.
În ziua de astăzi, există numeroase metode pe care escrocii le folosesc. Fie că aleg să trimită mail-uri sau SMS-uri riscante, multe persoane ajung să fie victimele acestora.
Cei care cad în capcană și furnizează informații confidențiale pot rămâne fără bani în urma înșelăciunilor. În astfel de cazuri, hoții sunt greu de găsit chiar și de Poliție.