News

O nouă minune medicală, la Gorj: tumoră de aproape 12 kg, extirpată din abdomenul unei femei

Doctorii din județul Gorj au izbutit o adevărată minune medicală, reușind să extragă o tumoră de 11,5 kg din abdomenul unei femei.
19.04.2024 | 16:03
O noua minune medicala la Gorj tumora de aproape 12 kg extirpata din abdomenul unei femei
Medicii din Gorj, autorii unei intervenții aproape imposibile: tumoră de aproape 12 kg, extirpată din abdomenul unei femei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O nouă intervenție medicală miraculoasă a avut loc în România, de această dată în județul Gorj, acolo unde o tumoră de aproape 12 kg a fost extirpată din abdomenul unei femei.

Medicii din Gorj, autorii unei intervenții aproape imposibile: tumoră de aproape 12 kg, extirpată din abdomenul unei femei

În urmă cu câteva zile, un băiat de 14 ani și-a recăpătat vederea la ochiul stâng. Adolescentul fusese operat de o tumoră gigant. Intervenția a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iaşi.

ADVERTISEMENT

Conform medicului Lucian Eva, managerul Spitalului ”Nicolae Oblu” din Iași, băiatul prezenta o tumoră de glandă lacrimală de 8 centimetri și mai trecuse prin alte 3 operații până acum.

La scurt timp după operația din Moldova, ne mutăm în Oltenia. Aici, în Gorj, mai exact la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, a avut loc o nouă minune medicală.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, o femeie, de 74 de ani, din aceeași zonă, s-a internat în Secția Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, pentru a fi supusă unei intervenții chirugicale de îndepărtare a unei tumori foarte mari. Aceasta era localizată în abdomen.

Potrivit reprezentanților spitalului, din cauza afecţiunii grave pe care o dezvoltase, femeia avea probleme respiratorii, dificultăţi de mişcare şi tulburări de tranzit intestinal. I-a fost afectată profund calitatea vieţii de zi cu zi.

ADVERTISEMENT

Intervenția chirurgicală extrem de complicată a avut loc miercuri, 17 aprilie. Operația femeii a durat o oră şi 50 minute. Cel mai important, aceasta a fost realizată cu succes. Pacientei i s-a îndepărtat în totalitate şi fără complicaţii tumora de 11,5 kilograme.

Pacienta din Gorj, în recuperare

În prezent, pacienta este internată în secția Chirurgie 1 de la Târgu Jiu, pentru recuperarea post-operatorie. Spitalul din Gorj a prezentat și componența echipei din spatele acestei noi minuni medicale.

ADVERTISEMENT

”Pacienta a fost operată în data de 17 aprilie de către o echipă medicală compusă din dr. Marian Diaconescu, medic specialist chirurgie, şi dr. Constantin Vilaia, medic specialist chirurgie – Secţia Chirurgie Generală 1, dr. Virginia Armega, medic specialist ATI – Secţia ATI 2, asistenţii medicali Murariu Monica, Truşcă Ioana, Martescu Mirela, infirmier Cican Adina (Bloc Operator) şi asistentele medicale Pănescu Daniela şi Bănduţoiu Elena (Secţia ATI 2)”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a SJU Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Șoc la Casa Regală. S-au separat
Șoc la Casa Regală. S-au separat
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să...
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să nu aibă putere, mă. Îi are pe toți la mână”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării