News

O nouă minune medicală, la Gorj: tumoră de aproape 12 kg, extirpată din abdomenul unei femei

Doctorii din județul Gorj au izbutit o adevărată minune medicală, reușind să extragă o tumoră de 11,5 kg din abdomenul unei femei.
19.04.2024 | 16:03
O noua minune medicala la Gorj tumora de aproape 12 kg extirpata din abdomenul unei femei
Medicii din Gorj, autorii unei intervenții aproape imposibile: tumoră de aproape 12 kg, extirpată din abdomenul unei femei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O nouă intervenție medicală miraculoasă a avut loc în România, de această dată în județul Gorj, acolo unde o tumoră de aproape 12 kg a fost extirpată din abdomenul unei femei.

Medicii din Gorj, autorii unei intervenții aproape imposibile: tumoră de aproape 12 kg, extirpată din abdomenul unei femei

În urmă cu câteva zile, un băiat de 14 ani și-a recăpătat vederea la ochiul stâng. Adolescentul fusese operat de o tumoră gigant. Intervenția a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iaşi.

ADVERTISEMENT

Conform medicului Lucian Eva, managerul Spitalului ”Nicolae Oblu” din Iași, băiatul prezenta o tumoră de glandă lacrimală de 8 centimetri și mai trecuse prin alte 3 operații până acum.

La scurt timp după operația din Moldova, ne mutăm în Oltenia. Aici, în Gorj, mai exact la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, a avut loc o nouă minune medicală.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, o femeie, de 74 de ani, din aceeași zonă, s-a internat în Secția Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, pentru a fi supusă unei intervenții chirugicale de îndepărtare a unei tumori foarte mari. Aceasta era localizată în abdomen.

Potrivit reprezentanților spitalului, din cauza afecţiunii grave pe care o dezvoltase, femeia avea probleme respiratorii, dificultăţi de mişcare şi tulburări de tranzit intestinal. I-a fost afectată profund calitatea vieţii de zi cu zi.

ADVERTISEMENT

Intervenția chirurgicală extrem de complicată a avut loc miercuri, 17 aprilie. Operația femeii a durat o oră şi 50 minute. Cel mai important, aceasta a fost realizată cu succes. Pacientei i s-a îndepărtat în totalitate şi fără complicaţii tumora de 11,5 kilograme.

Pacienta din Gorj, în recuperare

În prezent, pacienta este internată în secția Chirurgie 1 de la Târgu Jiu, pentru recuperarea post-operatorie. Spitalul din Gorj a prezentat și componența echipei din spatele acestei noi minuni medicale.

ADVERTISEMENT

”Pacienta a fost operată în data de 17 aprilie de către o echipă medicală compusă din dr. Marian Diaconescu, medic specialist chirurgie, şi dr. Constantin Vilaia, medic specialist chirurgie – Secţia Chirurgie Generală 1, dr. Virginia Armega, medic specialist ATI – Secţia ATI 2, asistenţii medicali Murariu Monica, Truşcă Ioana, Martescu Mirela, infirmier Cican Adina (Bloc Operator) şi asistentele medicale Pănescu Daniela şi Bănduţoiu Elena (Secţia ATI 2)”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a SJU Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT