News

Minune medicală la Iași. Un adolescent de 14 ani, operat de o tumoră gigantică la ochi, extrem de rară

Minune medicală la Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi. Un adolescent de 14 ani a fost operat de o tumoră gigantică la ochi, extrem de rară.
16.04.2024 | 11:10
Minune medicala la Iasi Un adolescent de 14 ani operat de o tumora gigantica la ochi extrem de rara
Un adolescent de 14 ani, operat de o tumoră gigantică la ochi, extrem de rară Sursa foto: Facebook - Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași - Pagina Oficială Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Băiatul este din Galați și timp de cinci ani a trăit cu tumora gigantică la ochi fără să știe că o are. El a ajuns pe mâinile medicilor ieșeni, după ce a început să vadă foarte prost cu ochiul stâng.

Adolescentul avea o tumoră gigant de 8 centimetri

“Nu simţeam nimic. Nu mă durea. Doar pleoapa s-a lăsat în jos. Vedeam foarte puţin. Nu mi-am dat seama că am o tumoră”, a afirmat Andrei Stănescu, pacientul în vârstă de 14 ani.

ADVERTISEMENT

Până să îi fie extirpată tumora gigantică care îl împiedica să vadă normal, băiatul de 14 ani a fost supus la patru intervenții chirurgicale.

În cele din urmă, ultima operație realizată de medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi a fost un real succes.

ADVERTISEMENT

“A venit la noi la spital pentru că ochiul stâng îi ieşea din orbită. Asta se numeşte exoftalmie. Nu mai vedea bine cu ochiul stâng şi atât cât vedea, vedea dublu.

Copilul are o evoluţie din 2019 a bolii, când a fost supus prima dată unei intervenţii chirurgicale într-o clinică din ţară. După care a urmat încă alte trei intervenţii chirurgicale, ultima fiind realizată aici, la noi, la Iaşi, în care s-a reuşit să scoatem complet tumoarea de orbită.

ADVERTISEMENT

Mai bine zis, o tumoră de glandă lacrimala care datorită faptului că a fost rezecată incomplet a recidivat.

Tumora este o tumoră benignă, drept urmare chirurgia este considerată ca şi posibilitate de vindecare.

ADVERTISEMENT

Dacă o să mai crească, o să îi facem Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife”, a afirmat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi.

Specialistul a subliniat că astfel de tumori orbitare sunt extrem de rare și că pe an medicii din cadrul spitalului de la Iași nu operează mai mult de 15 tumori.

De asemenea, managerul spitalului unde a avut loc minunea medicală a ținut să precizeze că astfel de intervenții chirurgicale au un grad ridicat de complexitate datorită dimensiunii extrem de mici pe care o are orbita.

ADVERTISEMENT