News

O nouă țară anunță primele infectări cu mutațiile din Africa de Sud și Brazilia

08.02.2021 | 10:59
O nouă țară anunță primele infectări cu mutațiile din Africa de Sud și Brazilia
Se poate transforma noul coronavirus în ceva și mai puternic? Specialiștii spun la ce să ne așteptăm în viitor. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Serviciul de Sănătate Publică din Toronto a confirmat primele cazuri de infectare cu variantele braziliană și sud-africană ale virusului COVID-19.

Oficialii au declarat duminică că un pacient care a călătorit recent din Brazilia a fost testat pozitiv cu noua tulpină. “Mutaţia P.1” a coronavirusului a fost detectată la un locuitor din Toronto. Acesta este internat în spital.

ADVERTISEMENT

Această mutaţie a fost deja reperată în Europa, precum şi în Brazilia, Columbia și Statele Unite. Anunțul făcut duminică de Toronto Public Health marchează primul caz confirmat al variantei braziliene în provincia Ontario, conform Toronto Citynews.

Primul caz cu mutația sud-africană în Canada

Oficialii din domeniul sănătății au raportat, de asemenea, primul caz confirmat al mutației B.1.351, cunoscută sub numele de varianta sud-africană a virusului. Această persoană nu a călătorit și nu a avut niciun contact cu o persoană care a călătorit recent.

ADVERTISEMENT

Până duminică, provincia număra 176 de cazuri confirmate ale variantei din Marea Britanie. Un studiu minuțios a arătat că într-o singură zi din ianuarie varianta din Regatul Unit a reprezentat 5,5% din toate cazurile pozitive de COVID-19 din provincie, iar acest procent este posibil să crească rapid.

Cele mai multe dintre infectări se află în Unitatea de Sănătate a Districtului Simcoe Muskoka, unde un focar a pătruns într-o casă de bătrâni  și a ucis mai mult de jumătate din rezidenți și un îngrijitor.

Oficialii din domeniul sănătății publice din întreaga lume și-au exprimat îngrijorarea cu privire la noile variante de virus care sunt mai contagioase sau mai rezistente la vaccinurile existente.

ADVERTISEMENT

Oficialii din domeniul sănătății publice sunt, de asemenea, îngrijorați, deoarece varianta descoperită pentru prima dată în Africa de Sud conține o mutație a proteinei tipice a virusului care este vizată de vaccinurile existente. Este posibil antidotul să ofere o protecție mai mică împotriva acestei variante.

Dezvoltatorii vaccinului coronavirus de la AstraZeneca spun că serul pare să funcționeze împotriva variantei detectate în Marea Britanie la sfârșitul anului trecut. Însă, cercetătorii nu cunosc momentan eficacitatea potențială a vaccinului împotriva variantei din Africa de Sud.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri