News

O nouă tragedie pe litoralul românesc! Bărbat de 42 de ani, înecat în mare. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el

09.07.2020 | 15:34
O noua tragedie pe litoralul romanesc Barbat de 42 de ani inecat in mare Medicii nu au mai putut face nimic pentru el
ADVERTISEMENT

Joi, 9 iulie,  salvatorii au fost solicitați din nou să intervină pe litoral în cazul unui bărbat înecat. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, în zona Obeliscului din stațiunea Costinești, victima fiind scoasă cu mare dificultate din valuri.

În urma apelului la numărul de urgență 112, la fața locului și-au făcut apariția o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, precum şi un echipaj de prim ajutor. Din păcate, în ciuda eforturilor repetate ale medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru bărbatul de 42 de ani.

ADVERTISEMENT

După minute în șir în care au încercat fără succes să îl resusciteze, aceștia s-au văzut nevoiți să declare decesul. În cauză a fost demarată o anchetă și urmează să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs tragedia.

Un bărbat de 42 de ani a murit înecat la Costinești

Potrivit autorităților, victima era din Brașov și își petrecea vacanța la malul Mării Negre. Trupul său neînsuflețit a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei. În funcție de rezultatele acestei proceduri, oamenii legii vor putea stabili cu exactitate cauza decesului.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nu este singura tragedie produsă recent pe litoralul românesc. Nu mai departe de miercuri, 8 iulie, o persoană a murit înecată în stațiunea Mangalia. Salvamarii au reușit, însă în timp util să scoată din valuri alte șase victime, printre care patru copii.

S-a aventurat în largul Mării Negre, deși scăldatul este interzis

În Mangalia au fost alocate două ambulanţe SMURD B, două ambulanţe SAJ B şi o ambulanţă SAJ C. Din primele informaţii este vorba de şapte persoane (patru copii şi trei adulţi) care au fost scoase la mal. Pentru un adult s-a efectuat protocol de resuscitare. Din păcate, bărbatul nu a răspuns la manevrele de resuscitare, a fost declarat decedat“, a transmis ISU Dobrogea.

ADVERTISEMENT

Persoana decedată este un turist din Cluj, în vârstă de 47 de ani. Din primele informații, bărbatul s-ar fi aventurat în largul mării, pe o saltea gonflabilă, alături de un alt adult și doi minori. Asta deși furtuna de marți i-a determinat pe salvamari să arboreze steagul roșu în sudul litoralului, interzicând astfel scăldatul.

Un alt bărbat care a vrut să participe la operaţiunea de salvare, în ciuda faptului că i s-a recomandat să rămână pe mal, a fost dus de curenţii puternici, iar salvamarii l-au scos din mare în stare critică. Acesta se afla împreună cu soţia şi cei doi copii pe plaja din Mangalia, moment în care și-a dat seama că un grup format din 4 copii şi trei adulţi este în pericol.

ADVERTISEMENT

Eu am trecut pe lângă el şi i-am zis ≪Du-te înapoi că mă duc eu după ei, după cei deacolo care trebuie să îi salvez≫. Dar el mi-a spus lasă domnule că eu ştiu să înot bine. Eu m-am dus şi i-am salvat pe aia şi i-am tras la mal, dar cu el nu ştiu ce s-a întâmplat. Practic a intrat şi el să îi salveze? A intrat şi el să îi salveze”, a declarat salvamarul Cornel Marin.

ADVERTISEMENT
Tags: