News

O nouă tragedie pe litoralul românesc. Un bărbat a murit înecat la Techirghiol

Încă o tragedie a fost consemnată pe litoralul românesc. Vineri seara, un bărbat de 72 de ani a murit înecat la Techirghiol.
21.07.2023 | 21:33
O noua tragedie pe litoralul romanesc Un barbat a murit inecat la Techirghiol
Încă un bărbat a murit înecat pe litoralul românesc. Tragedia, consemnată la Techirghiol. Sursa foto (ilustrativ): focuspress.ro
ADVERTISEMENT

Continuă tragediile pe litoralul românesc. Vineri după amiaza, un bărbat de 72 de ani a murit înecat în orașul Techirghiol. În ciuda intervenției prompte a echipajelor ISU, vârstnicul nu a mai putut fi salvat.

Încă un bărbat a murit înecat pe litoralul românesc. Tragedia, consemnată la Techirghiol

Evenimentul dramatic a avut loc pe plaja Șincai din Techirghiol. Într-o primă fază, victima a fost scoasă în stop cardio respirator din lac. Bărbatul a fost resuscitat de salvatorii de pe ambulanță și cei de pe elicopterul SMURD, chemați la fața locului.

ADVERTISEMENT

În ciuda eforturilor medicilor, persoana scoasă din apă nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost nevoiți să declare decesul bărbatului.

Tragedia de vineri se înregistrează la nicio săptămână de când, la Constanța, un tânăr de 22 de ani a murit înecat. S-a întâmplat în zona Plajei Modern. Tânărul dispăruse în mare în dreptul Punctului 2 Salvamar.

ADVERTISEMENT

Băiatul a fost scos din Marea Neagră de către salvamari. Imediat, cadrele medicale mobilizate la fața locului au început manevrele de resuscitare. La fel ca în prezent, în ciuda eforturilor depuse, tânărul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul.

Luna iulie a acestui an, una plină de tragedii la Techirghiol

Numai în această lună iulie a anului 2023, mai mulți turiști au murit înecați la Techirghiol. Pe 5 iulie, angajații din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină la Techirghiol, lângă Sanatoriu, acolo unde o persoană a fost scoasă din mare.

ADVERTISEMENT

Medicii nu au mai efectuat manevrele de resuscitare. Asta pentru că bărbatul scos din mare, un turist de 78 de ani, era deja decedat. ”În urma examinării exterioare a cadavrului, nu au fost constatate urme vizibile de violență. Cadavrul a fost transportat la morgă, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului”, a anunțat ISU.

Apoi, pe 11 iulie, pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină în Techirghiol, tot lângă Sanatoriul nou. Aici, o persoană a fost scoasă din apă pe faleză. Au fost chemați salvatori de la Punctul Temporar de Stingere Techirghiol și SMURD Tuzla.

ADVERTISEMENT

Victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, era în stop cardiorespirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Conform legii, în această cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT