News

El este Sebi, băiatul de 16 ani înecat în Prut. În seara tragediei se întorcea de la ferma la care muncea zilnic

Tragedie fără margini într-o localitate din județul Botoșani. Băiatul de 16 ani, dispărut în Prut, a fost găsit fără viață.
21.07.2023 | 17:44
El este Sebi baiatul de 16 ani inecat in Prut In seara tragediei se intorcea de la ferma la care muncea zilnic
El este Sebi, băiatul de 16 ani înecat în Prut. Sursa foto: Botosani News/ captură Monitorulbt
ADVERTISEMENT

El este Sebi, băiatul de 16 ani înecat în Prut. Tragedie fără margini într-o localitate din județul Botoșani, acolo unde corpul neînsufleţit al adolescentului de 16 ani dispărut în râul Prut, acum câteva zile, a fost găsit.

El este Sebi, băiatul de 16 ani înecat în Prut

Descoperirea fost făcută de pompierii botoşăneni, joi, după căutările care s-au desfășurat pe parcursul a patru zile. Trupul băiatului se afla la suprafaţa apei, blocat în vegetaţia din apropierea malului.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, Sebi a fost găsit la circa 18 kilometri distanţă în aval față de locul unde și-a lăsat hainele. „Timp de patru zile, pompierii botoşăneni au depus toate eforturile pentru găsirea acestuia.

La misiunea de căutare au participat în total peste 60 de salvatori, fiind alocate autospeciale de intervenţie cu bărci de la Detaşamentul de Pompieri Botoşani şi Garda de Intervenţie Ştefăneşti, echipaje de prim ajutor medical, cărora li s-au alăturat scafandrii de la ISU Botoşani, ISU Iaşi şi ISU Neamţ”, transmite ISU.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, Sebi lucra pe timpul verii, în vacanță, la o fermă din Santa Mare. El locuia singur, mama fiind plecată în străinătate, iar tatăl muncind pe șantier, în țară.

Se presupune că în seara tragediei, băiatul se întorcea de la ferma respectivă și ar fi vrut să se răcorească în drumul său spre casă. Astfel, a intrat în Prut, însă din nefericire, nu a mai ieșit.

ADVERTISEMENT

Hainele i-au fost descoperite a doua zi, luni, de către un cioban. Bărbatul a alertat autoritățile, iar căutările au început încă de atunci, desfășurându-se fără încetare până joi, 20 iulie.

Un bărbat de 64 de ani a murit în râul Prut

Prutul a mai luat o viață, miercuri seară, 20 iulie. Un bărbat de 64 de ani din comuna Mitoc și-a pierdut viața după ce a intrat în apă pentru a se scălda. Omul se afla cu prietenii.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, bărbatul a suferit un infarct. Unul dintre însoțitori a intrat în râu pentru a-l scoate, însă din păcate pentru botoșănean a fost prea târziu. La fața locului a ajuns o ambulanță, dar medicii nu au putut face nimic pentru salvarea lui.

 

ADVERTISEMENT