News

Două rachete au căzut în Egipt, în câteva ore, în două orașe aflate la granița cu Israel. Update

Încă un incident grav raportat în războiul din Orientul Mijlociu. O rachetă a lovit, noaptea trecută, un oraș din Egipt.
27.10.2023 | 12:08
Doua rachete au cazut in Egipt in cateva ore in doua orase aflate la granita cu Israel Update
O rachetă a căzut într-un oraș din Egipt. Colaj Fanatik/ Foto Twitter
ADVERTISEMENT
27-10-2023
09:09

Încă o rachetă a căzut într-un oraș din Egipt

Încă o rachetă a căzut în Egipt, la puțin timp de la producerea primului incident, care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, la granița cu Israelul. Cel de-al doilea proiectil s-a prăbușit în stațiunea Nuweiba, la 270 de km de Gaza și 60 de km de Israel.

De aceasta dată, se pare că nu au existat victime, racheta fiind în zona de deșert. Vin informații noi și în legătură cu primul incident care a avut loc în orașul Taba.

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei egiptene, racheta a căzut lângă o clădire de lângă spital, nefiind afectată unitatea medicală, așa cum s-a vehiculat inițial. De asemenea, potrivit acestuia sunt șase răniți, nu cinci.

„O dronă neidentificată a căzut vineri dimineață lângă o clădire de lângă Spitalul Taba, rănind ușor 6 persoane. Incidentul este investigat de o comisie de specialitate a autorităților în cauză”, a transmis purtătorul de cuvânt al armatei egiptene.

O rachetă a căzut într-un oraș din Egipt, aflat la granița cu Israel, în noaptea de joi spre vineri. Incident grav în războiul din Orientul Mijlociu, care pare să escaladeze, în urma ultimelor evenimente.

O rachetă a căzut într-un oraș din Egipt

De această dată, situația a fost raportată în orașul egiptean Taba, unde se află, de obicei, foarte mulți turiști. Este situat la aproximativ 200 de kilometri de Fâșia Gaza și la graniță cu Israelul.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, racheta ar fi lovit o clădire în care își desfășoară activitatea angajații unui spital din Taba, conform presei egiptene. AFP notează că cel puțin cinci oameni au fost răniți după acest incident. De asemenea, o mașină a fost distrusă.

“În cadrul escaladării actuale din Gaza, o rachetă s-a prăbuşit în Taba, rănind cinci persoane şi distrugând o clădire rezidenţială”, a transmis televiziunea AlQahera News.

ADVERTISEMENT

Până la această oră nu se știu mai multe detalii cu privire la proveniența rachetei care a lovit orașul din Egipt. Forțele din Israel și gruparea Hamas nu au făcut niciun anunț în legătură cu această situație.

Israelul a lovit, din greșeală, un post militar din Egipt

Cu câteva zile în urmă, duminică, un alt incident a avut loc la granița dintre Egipt și Gaza. Israelul a bombardat, din greșeală, un post militar egiptean. Forțele de Apărare de la Tel Aviv au reacționat cu rapiditate.

ADVERTISEMENT

Israelul și-a exprimat regretul, menționând că a fost vorba despre o mișcare neintenționată. De altfel, a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili în ce circumstanțe s-a produs incidentul respectiv.

Potrivit autorităților de la Cairo, mai mulți polițiști de frontieră s-au ales cu răni ușoară de la „fragmente de obuze trase accidental dintr-un tanc israelian”. Ulterior, președintele Egiptului, Abdel-Fattah el-Sissi, a avut o reacție privind atacurile israeliene din Gaza.

ADVERTISEMENT

„Reacția Israelului a depășit dreptul la autoapărare, transformându-se în pedeapsă colectivă pentru 2,3 ​​milioane de oameni din Gaza”, a declarat președintele din Egipt, după o întrevedere cu secretarul de stat american Antony Blinken.

 

ADVERTISEMENT