Life

O regiune din Italia îi plătește pe turiști să o viziteze. Ce beneficii au călătorii

O regiune din Italia îi plătește pe turiști să o viziteze până pe 31 mai 2023. Călătorii vor avea diverse beneficii dacă ajung acolo.
09.10.2022 | 20:30
O regiune din Italia ii plateste pe turisti sa o viziteze Ce beneficii au calatorii
O regiune din Italia îi plătește pe turiști să o viziteze. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O regiune din Italia, aflată în nord-estul țării, a anunțat că îi plătește pe turiști pentru a o vizita. Cei care ajung acolo vor beneficia de reduceri și gratuități.

Ce regiune din Italia îi plătește pe turiști să o viziteze. Ce condiții trebuie să îndeplinească vizitatorii

Deși prețurile din anumite destinații turistice din Italia sunt destul de mari, există și localități în care casele se vând foarte ieftin, dar și unele care le oferă bani celor care vor să se mute în ele.

ADVERTISEMENT

Acum există și o regiune care îi va plăti pe turiștii care o vor vizita. Este vorba despre Friuli Venezia Giulia, care se află în partea de nord-vest a țării.

Costul călătoriilor vizitatorilor care se deplasează cu trenul din orice altă parte a Italiei va fi rambursat de administrația acestei regiuni.

ADVERTISEMENT

Mai mult, călătorii vor primi și un card FVG. În baza acestuia pot intra gratuit la muzee și pot beneficia de gratuitate la transportul public, plus alte reduceri.

Toate aceste beneficii pot fi obținute de călători numai dacă petrec cel puțin două nopți în regiunea Friuli Venezia Giulia, conform CNN.

ADVERTISEMENT

Începând cu această săptămână, agenția turistică locală PromoTurismoFVG va rambursa tarifele curselor interne feroviare pentru călătorii care sosesc în orașele Trieste și Udine, precum și în stațiunile de coastă Grado și Lignano Sabbiadore. Prin acest proiect se încearcă promovarea călătoriilor durabile.

Proiectul este valabil până pe 31 mai 2023. Turiștii pot călători cu trenurile Trenitalia, companie administrată de strat, cu liniile de tren regionale regulate, Intercity, dar și cu liniile de mare viteză Freece, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Vizitatorii trebuie să rezerve un pachet care să includă cazarea la unul dintre hotelurile care participă la această inițiativă. Astfel, la rezervarea unui pachet de două nopți, prețul unui bilet de tren dus-întors va fi dedus ca o reducere din prețul total.

Biletele dus-întors trebuie să fie către și din una dintre cele cinci stații, și anume: Latisana-Lignano-Bibione, Cervignano-Aquileia-Grado, Aeroportul Trieste, Trieste Centrale sau Udine.

Rezervarea trebuie făcută cu 5 zile înainte, la unul dintre hotelurile înscrise la inițiativă. Din ofertă sunt excluse sărbătorile legale italiene. Turiștii pot găsi mai multe informații pe turismofvg.it/trenitalia.

Ce pot vizita turiștii în regiunea Friuli Venezia Giulia

Trieste este unul dintre cele mai mari orașe din nordul Italiei. Are o istorie bogată, însă atmosfera nu este cea specifică altor orașe italiene.

Orașul a fost anexat de Imperiul Austro-Ungar, care și-a făcut acolo portul principal, fiind înapoiat Italiei după Primul Război Mondial. În Trieste există zone întregi construite de austrieci, dar și o cultură a cafelei în stil vienez.

La fel ca Trieste, și Udine a făcut parte din Imperiul Austro-Ungar. Aici există și o minoritate slovenă protejată și sunt folosite ambele limbi.

În Udine există destinații turistice de neratat, cum ar fi o catedrală care datează încă din secolul al XIII-lea.

Turiștii mai pot vizita și cele două destinații de litoral, Grado și Lignano Sabbiadoro. Aceștia se vor bucura de peisajul pitoresc, dar și de plajele de acolo.

Călătorii care ajung în Trieste sau Udine primesc un card FVG de 2 sau 7 zile. Acesta include accesul gratuit la principalele muzee, dar și excursii ghidate organizate de consiliul de turism.

Cardul include și reduceri la piscine și teatre, dar și intrare redusă sau gratuită la diverse expoziții speciale. Printre acestea se numără și Bansky din Trieste, care are loc din noiembrie până în aprilie.

Și cei care ajung în stațiunile de pe litoral vor primi un card, însă vor avea mai puține muzee de vizitat.

ADVERTISEMENT