News

O rusoaică ce a decapitat o fetiță de 4 ani, eliberată după numai cinci ani de la crimă

13.03.2021 | 21:43
O rusoaica ce a decapitat o fetita de 4 ani eliberata dupa numai cinci ani de la crima
ADVERTISEMENT

O bonă din Rusia care în urmă cu cinci ani a ucis prin decapitare fetița de patru ani pe care o avea în grijă a fost eliberată din ospiciul în care a fost internată după comiterea crimei, scrie Observator, preluând The Sun.

Ghiulcehra Bobokulova (43 de ani) a decapitat fetița pe care o avea în grijă și a ieșit cu capul acesteia pe străzile Moscovei strigând „Allahu Akbar” și amenințând că se va arunca în aer. Victima, Anastasia Meșceriakov, avea patru ani, iar părinții ei o aduseseră pe Bobolukova în casă să locuiască alături de ei.

ADVERTISEMENT

Decizia autorităților ruse prin care femeia va urma tratamentul psihiatric în libertate a provocat revoltă, iar părinții fetiței ucise se tem că femeia ar putea să ucidă din nou.

Stupoare în Rusia după eliberarea criminalei

După ce a fost reținută, în 2016 un tribunal a decis că Bobokulova era bolnavă mintal și că trebuie internată într-o secție psihiatrică destinată alienaților periculoși. În timpul procesului, femeia a susținut că vrea să răzbune bombardamentele aviației ruse asupra insurgenților din Siria.

ADVERTISEMENT

Familia fetiței a cerut judecarea ucigașei ca în cazul unei persoane cu discernământ, însă cererea a fost respinsă. Familia a fost susținută de liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, care a sugerat că diagnosticul psihiatric a fost motivat politic.

Familia mea nu se poate simți în siguranță; dacă Bobokulova pe viitor mă va găsi pe mine sau pe celălalt copil al meu? În timpul anchetei, ea a mărturisit că intenționează să ne omoare întreaga familie” a declarat mama, Ekaterina Meșceriakova.

ADVERTISEMENT

Decizia de eliberare a provocat revoltă în Rusia. „Acest lucru nu poate fi vindecat. Nu pot fi trimiși acasă cu prescripție medicală pentru a lua pastile și pentru a vedea un psihiatru în mod regulat. Dar aici, se pare că poți”, a comentat Lena Miro.

Și pisihiatrii s-au arătat nedumeriți și au avertizat asupra riscurilor. „În cazul schizofreniei, recidivele sunt întotdeauna posibile. Este imposibil să le eviți 100%, doar le poți minimiza. După ce sunt externaţi din spital, acești pacienți se află sub supraveghere specială” a spus psihiatrul Artem Ghillen.

ADVERTISEMENT
Tags: