ADVERTISEMENT
News

O tânără a fost vaccinată din greșeală cu 6 doze de Pfizer. Care este starea sa de sănătate

Autor: Robert Cristea | 10.05.2021 | 16:02
O tânără a fost vaccinată din greșeală cu 6 doze de Pfizer. Care este starea sa de sănătate
O tânără a fost vaccinată din greșeală cu 6 doze de Pfizer. Care este starea sa de sănătate. Sursa foto: hepta.ro

O tânără de 23 de ani a fost vaccinată din greşeală cu şase doze de vaccin Pfizer. Incidentul șocant s-a produs duminică în Italia.

ADVERTISEMENT

Fata venise să se vaccineze anti-Covid cu serul produs de Pfizer și BioNTech. O asistentă medicală a greşit şi, în loc să-i administreze tinerei rezidente o doză de vaccin, i-a injectat întregul flacon care conține şase doze, a informat luni agenţia AGI, relatează AFP, citată de Agerpres.

Fata a fost plasată sub observaţie, într-un spital din Toscana. În acest moment, starea ei de sănătate este bună, conform sursei citate.

O tânără a fost vaccinată din greșeală cu 6 doze de Pfizer.

Cazul din Italia este unul șocant și fără precedent. Producătorii Pfizer/BioNTech s-au oprit cu studiile privind o posibilă supradoză a vaccinului lor la patru doze injectate în acelaşi timp.

ADVERTISEMENT

Astfel, cazul tinerei din Toscana care a fost injectată cu şase doze contra Covid nu este cunoscut în literatura medicală, notează AGI. Situația va fi monitorizată în continuare.

Italia a înregistrat peste 8.000 de cazuri în ultimele 24 de ore. Din păcate, 139 de persoane au murit.

Câte persoane s-au vaccinaat în România

De la debutul campaniei de vaccinare, 3.629.484 de persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri, 2.366.308 primind și rapelul, conform Hotnews.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor transmise duminică seară de Comitetul naţional de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), 103.937 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în România, dintre care 88.282 au fost imunizate cu Pfizer, 9.706 cu Moderna, 5.747 cu AstraZeneca și 202 cu Johnson&Johnson. De la începutul campaniei de vaccinare, 3.629.484 de persoane au fost inoculate cu unul dintre cele patru vaccinuri.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 51 de reacții adverse – 35 la Pfizer, 8 la Moderna, 6 la AstraZeneca și 2 la Johnson&Johnson. De la debutul campaniei de vaccinare, numărul total al reacțiilor adverse a fost de 14.760 (2,5/1000 doze administrate). Alte 136 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!