Life

O tânără în vârstă de 28 de ani a murit după ce și-a mărit buzele cu acid hialuronic. A lăsat în urmă o fetiță

A vrut să fie mai frumoasă, dar a plătit cu viața. O tânără de 28 de ani a murit după o intervenție estetică de mărire a buzelor.
12.12.2023 | 12:12
O tanara in varsta de 28 de ani a murit dupa ce sia marit buzele cu acid hialuronic A lasat in urma o fetita
O tânără a murit după o procedură de mărire a buzelor. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

O mamă în vârstă de doar 28 de ani a murit după ce injectat acid în buze la un medic pe care l-a găsit pe Instagram. Pentru procedura estetică care trebuia să o facă mai frumoasă a plătit 180 de euro, dar și cu propria viață.

O tânără de 28 de ani a murit după ce și-a injectat acid în buze la un medic găsit pe internet

Dilber o tânără de doar 28 de ani din Viena, Austria, a plătit cu viața pentru o procedură de mărire a buzelor. Tânăra, mama unei fetițe de doar câțiva anișori, și-a dorit să fie mai frumoasă.

ADVERTISEMENT

A găsit un medic estetician pe Instagram și și-a făcut o programare fără să știe că acest lucru îi va fi fatal. Pentru intervenția estetică a achitat 180 de euro, dar la scurt timp a început să se simtă rău.

Substanța care i-a fost injectată în buze a generat reacții adverse severe în organismul său. Simptomele au debutat cu dureri puternice de cap, iar soțul femeii a hotărât să o ducă de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

Dilber a murit a doua zi după ce a suferit o insuficiență cardiacă și la două săptămâni după ce și-a injectat acid în buze. De altfel, medicul estetiacian care a efectuat procedura, o femeie din Slovacia, a fugit imediat după ce a aflat de cele întâmplate și nu este de găsit.

Astfel că, în urma tinerei de 28 de ani a rămas o familie sfâșiată și o fetiță care va crește fără mama sa alături. „Acum, fiica noastră trebuie să crească fără mama ei, viața mi-a fost luată de lângă mine”, a declarat soțul lui Dilber, conform The Sun. 

ADVERTISEMENT

Familia acuză medicii de neglijență

Pe de altă parte, rudele lui Dilber îi acuză pe medici de neglijență și susțin că deși tânăra s-a prezentat la spital cu ganglioni limfatici sever umflați – un semn de infecție – a fost trimisă acasă, doctorii spunând că-și va reveni de la sine.

Mama victimei a declarat presei austriece: „L-am implorat pe doctor să o lase în sfârșit să intre”. Directorul Spitalului Donaustadt, Lothar Mayerhofer, a respins toate acuzațiile într-o declarație de presă.

ADVERTISEMENT

El a explicat că Dilber a murit, probabil, din cauza faptului că i-a fost injectat greșit acid în buze. „Există indicii clare ale unei boli autoimune teribile. Pacienta a murit în timpul terapiei în curs.

Nu am putut face nimic pentru ea. Dacă există o lecție de învățat din acest curs tragic al evenimentelor, este că este periculos să faceţi tratmente cu amatori”, a explicat directorul.

Iar medicul-șef al Spitalului Donaustadt, Regina Katzenschlager, a spus că Dilber ar fi vizitat a doua oară „cosmeticianul de pe Instagram” „în timp ce ea primea deja tratament în ambulatoriu”.

ADVERTISEMENT
Tags: