News

Oamenii așteaptă voluntarii care împart paști cu ochii în lacrimi: „Plâng că nu pot merge la biserică”

17.04.2020 | 21:00
Oamenii așteaptă voluntarii care împart paști cu ochii în lacrimi: „Plâng că nu pot merge la biserică”
Oamenii din Șag au primit paști în poartă. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Împărțirea sfintelor paști a început în anumite sate din județul Timiș. Conform martorilor, enoriașii plâng pentru că nu pot merge la biserică.

Oamenii plâng când primesc paști de la voluntari

Cinci voluntari bat din poartă în poartă în comuna Șag pentru a împărți pâine sfințită, până duminică inclusiv.

În localitatea Șag, oamenii plâng pentru că nu pot merge la biserică, conform voluntarilor. Oamenii poartă mănuși și măști de protecție, pentru a se asigura că nu vor transmite coronavirus oamenilor din comunitate.

ADVERTISEMENT

„Noi, la biserică, avem un grup de tineri care sunt implicați în toate activitățile și sociale și culturale. Am apelat și acum la acești tineri cu inimă mare, cu credință și dornici să-L slujească lui Dumnezeu, în acest mod.

Cu ajutorul lor am pregătit ieri, după sfânta și dumnezeiasca liturghie, Sfintele Paști, iar astăzi vom distribui la fiecare casă, în caserole, Sfintele Paști”, a declarat preotul Florin Băra, din comuna Șag, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Voluntarii retrăiesc alături de enoriași adevărata bucurie a Învierii Domnului, în plină pandemie de coronavirus.

E o bucurie, în primul rând, pentru că mă simt folositoare să îmi ajut consătenii. Sunt bucuroasă că lumea ori lasă pungi în fața porții, ori, poate am trecut uneori pe la ei pe la poartă și mă strigau. Mă bucur că pot da o mână de ajutor bisericii, mai ales în săptămâna aceasta”, a explicat Adriana Horoba, unul dintre voluntari.

ADVERTISEMENT

Persoanele în vârstă i-au așteptat cu ochii în lacrimi pe voluntari. „Mulți au avut pungi la poartă, au fost bucuroși că am putut să le ducem Sfintele Paști. Este un regret că nu pot fi la Biserică, în seara de Înviere, însă nu avem ce face. Să rămânem acasă, să aprindem o lumănare, să ne rugăm la Dumnezeu”.

„Îmi pare rău că nu pot să particip la nicio slujbă, nu am mai trecut prin așa ceva niciodată. E foarte greu, îmi pare foarte rău, acum plâng că nu pot merge la slujbă”, a explicat și Iuliana Dragoșin, o femeie din sat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri