Sport

Oaspeți de seamă la Rapid. Secretarul General Adjunct al NATO a vizitat baza echipei din Giulești

Baza Rapidului a fost vizitată de un om important din politica mondială. Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, a venit să vadă ce condiții de pregătire au jucătorii echipei sale preferate.
19.08.2023 | 19:23
Oaspeti de seama la Rapid Secretarul General Adjunct al NATO a vizitat baza echipei din Giulesti
Mircea Geoană a vizitat baza de antrenament a Rapidului alături de Daniel Niculae și Dan Șucu. Foto: Facebook Rapid
ADVERTISEMENT

Dan Șucu l-a invitat pe Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, la o vizită în baza echipei din Giulești. Omul politic este un mare fan al echipei.

Mircea Geoană a vizitat împreună cu Dan Șucu baza de pregătire a Rapidului

Rapid are un start greu de campionat, iar ultimele două meciuri au fost pierdute. În ciuda presiunii fanilor, conducerea are încredere în actualul lot al echipei, iar oamenii influenți rămân alături de club.

ADVERTISEMENT

Este și cazul lui Mircea Geoană, actualul Secretar General Adjunct al NATO, care a fost la un pas să devină președintele României în 2009, când a fost învins la limită de Traian Băsescu.

Acesta a fost chemat de Dan Șucu la vizită în baza echipei, alături de el și de președintele clubului, Daniel Niculae. Este bine cunoscută admirația pe care o are Mircea Geoană pentru clubul de lângă Podul Grant.

ADVERTISEMENT

”Mircea Geoană, oaspetele nostru! Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, dar mai ales un mare iubitor al Rapidului, a fost în vizită la Bazele Constructorul și Coresi Mobexpert.

Acesta a fost oaspetele lui Dan Șucu și Daniel Niculae la două dintre cele mai moderne baze din țară”, se arată în postarea făcută pe pagina oficială a Rapidului.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu, patronul Rapidului, a investit nu mai puțin de 10 milioane de euro în cele două baze, Pro Rapid și Coresi. Terenul principal are un gazon italian, de la AC Monza, acoperit cu granule de plută. Alte trei terenuri sunt în noua bază de pregătire a Rapidului, care este luminată de 20 de stâlpi.

Nu este prima interacțiune a lui Mircea Geoană cu Rapidul. El a fost în tribune și la meciul cu Petrolul, acolo unde și-a însoțit bunul prieten, Mircea Lucescu. Tot în Giulești a fost și la meciul dintre Dinamo Kiev și Aris Salonic.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, omul care a stat alături de Mircea Geoană la duelul cu Petrolul și care l-a invitat la meciul lui Dinamo Kiev, în urma căruia ucrainienii s-au calificat după loviturile de departajare, a vorbit înaintea partidei despre importanța suporterilor români.

Suntem pe stadionul Rapid. E pentru prima dată când joc cu o echipă pe care o conduc pe teritoriul României, într-un meci oficial. Va fi o partidă dificilă pentru calificarea în grupele Conference League. Jucăm împotriva unei echipe bune, care are mulţi jucători străini.

Avem nevoie de sprijinul suporterilor noştri şi sper să fie prezenţi într-un număr cât mai mare la stadion. Mă refer aici la fanii noştri, la cei ai Rapidului, dar şi la iubitorii de fotbal din România. Sper să fie o seara plăcută“, a spus Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT