Life

Obiceiul banal care îți distruge somnul. Ce să nu bei niciodată înainte de culcare

Acest obicei banal îți distruge somnul. Evită să bei această băutură înainte de culcare. Multe persoane fac acest lucru.
15.01.2024 | 21:36
Obiceiul banal care iti distruge somnul Ce sa nu bei niciodata inainte de culcare
Obiceiul banal care îți distruge somnul. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că un obicei banal îți poate distruge somnul? La prima vedere vorbim despre o băutură pe care multe persoane o consumă înainte de culcare. Ajută la relaxare în a doua parte a zilei, dar vine și cu efecte secundare.

Obiceiul banal care îți distruge somnul

La fel cum dimineața, multe persoane și-au format un obicei în a bea cafeaua, iată că și seara, există câteva lucruri cu care probabil ne-am obișnuit. Poate nu știam însă, dar ele ne pot distruge somnul.

ADVERTISEMENT

Obișnuiești să bei alcool înainte de culcare? Renunță atunci la acest obicei. Deși un pahar de vin poate fi un adevărat răsfăț, seara, când ne încheiem ziua, adevărul este că acesta vine și cu efecte secundare.

Experții în somn de la Bed Kingdom au dezvăluit cum alcoolul poate distruge somnul. Și nu este singurul. Și nicotina are efecte similare, chiar dacă multe persoane nu iau în calcul acest aspect.

ADVERTISEMENT

Ce să nu bei niciodată înainte de culcare

Astfel, putem ajunge să ne trezim noaptea de mai multe ori. De asemenea, durata somnului este și ea afectată, avertizează specialiștii. Tocmai din acest motiv, recomandat ar fi să bem alcool cu patru ore înainte de culcare.

“În timp ce alcoolul te poate face să adormi mai repede, consumat aproape de culcare poate provoca somn fragmentat și poate fi cauza trezirilor frecvente pe parcursul nopții.

ADVERTISEMENT

Studiile au arătat că un consum de alcool în patru ore înainte de culcare poate afecta negativ continuitatea și durata somnului, ducând la perioade mai lungi de “trezire după debutul somnului”, în care te trezești pe parcursul nopții și ai dificultăți să adormi din nou.

Dacă întâmpini dificultăți în a rămâne adormit după ce ai băut seara, încearcă să îți bei ultima băutură cu aproximativ patru ore înainte să te culci pentru a te asigura că organismul tău a avut suficient timp să digere și să metabolizeze alcoolul înainte de a încerca să adormi” arată experții, potrivit Mirror.

ADVERTISEMENT

De ce alcoolul poate distruge somnul? Acesta are efecte sedative care pot provoca relaxare și somnolență. Pe de altă parte, consumul de alcool în exces și regulat, poate scădea durata somnului.

Și studiile realizate de-a lungul timpului au confirmat acest lucru. Mai mult de atât, consumul de alcool poate agrava și simptomele apneei în somn. Tocmai din acest motiv, ar fi bine să renunțăm la acest obicei.

ADVERTISEMENT
Tags: