Life

Cât de des trebuie să schimbi periuța de dinți. Trebuie înlocuită urgent dacă ai avut această problemă

Cât de des este necesar să-ți schimbi periuțe de dinți. Arunc-o fără să stai pe gânduri dacă s-a întâmplat acest lucru de când o ai.
08.04.2023 | 14:58
Cat de des trebuie sa schimbi periuta de dinti Trebuie inlocuita urgent daca ai avut aceasta problema
Cât de des trebuie să-ți schimbi periuța de dinți. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Dacă în cazul articolelor vestimentare sau de încălțăminte este simplu să-ți dai seama când trebuia să le arunci, cu periuța de dinți este puțin mai dificil. Specialiștii au oferit lămuriri și au spus când este cazul să scapi de cea veche.

După cât timp trebuie să-ți înlocuiești periuța de dinți

O igienă dentară corectă este foarte importantă. Un rol important îl joacă periuța de dinți și puțini oameni știu când este cazul să treacă la una nouă. Asociația Americană de Stomatologie a venit în sprijinul acestora cu un mic ghid.

ADVERTISEMENT

Astfel, specialiștii recomandă ca periuța de dinți să fie schimbată după trei, maxim patru luni, de utilizare. Totuși, există cazuri în care aceasta trebuie aruncată imediat. În primul rând, atunci când începe să se uzeze din cauza presiunii prea mari cu care sunt periați dinți.

Cazul întâlnit mai des în rândul copiilor. Iar atunci când perii încep să se tocească, periuța nu va mai funcționa la capacitatea sa maximă, ceea ce înseamnă că igiena orală va fi supusă unor riscuri ce ar putea costa scump pe viitor.

ADVERTISEMENT

Dar periuța de dinți trebuie înlocuită și după ce ai fost bolnav, deoarece toate virusurile, bacteriile, și germenii se pot ascunde în perii acesteia. Cazul este valabil și dacă un singur membru al familiei s-a confruntat cu probleme de sănătate, ca nu cumva afecțiunile să se transmită sau să reapară.

Ce avantaje prezintă o periuță de dinți manuală

De asemenea, dacă ești în dubii și nu știi ce periuță de dinți să alegi, trebuie să știi care sunt avantajele unei manuale. De exemplu, este ușoară, compactă, nu are nevoie de încărcător și o poți purta tot timpul cu tine. De altfel, nici nu face zgomot în timpul folosirii.

ADVERTISEMENT

Totuși, indiferent de tipul ei, asigură-te că îți menții periuța de dinți curată. Clătește-o foarte bine după fiecare utilizare. În acest mod, vei îndepărta toate reziduurile sau urmele de salivă de pe ea. Ulterior, las-o să se usuce în poziție verticală.

Opțional, dacă vrei să te asiguri că niciun microb nu se va apropria de ea, poți achiziționa o protecție specială, care se găsește sub forma unui căpăcel de plastic, care va împiedica depozitarea bacteriilor pe suprafața periilor.

ADVERTISEMENT

Ce riscuri exista dacă nu-ți schimbi la timp periuța de dinți

În cazul în care nu vei arunca la timp vechea periuță de dinți, riști să te confrunți cu afecțiuni ale gingiilor. De menționat este că periajul trebuie să dureze minim două minute. În acest mod, vei preveni cariile.

ADVERTISEMENT