Life

Obiceiul care te stresează și te agită fără să îți dai seama. Lidia Fecioru spune că pare plăcut la prima vedere, dar efectele se văd în timp. Doar așa poți scăpa de el

Un obicei care poate părea plăcut la prima vedere ajunge să te streseze și să te agite, avertizează Lidia Fecioru. Despre ce este vorba?
17.12.2023 | 16:50
Obiceiul care te streseaza si te agita fara sa iti dai seama Lidia Fecioru spune ca pare placut la prima vedere dar efectele se vad in timp Doar asa poti scapa de el
Obiceiul care te stresează și te agită fără să îți dai seama. Sursă foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru trage un semnal de alarmă în legătură cu acest obicei. Deși la prima vedere pare că facem ceva ce ne aduce plăcere, în realitate, ajungem să ne stresăm și să ne agităm fără ca măcar să ne dăm seama.

Obiceiul care te stresează și te agită fără să îți dai seama

Tu știi ce te stresează și ce te relaxează? Mulți dintre noi ajungem să facem anumite lucruri fără să ne dăm seama de impactul pe care acestea le au asupra creierului nostru. Iar Lidia Fecioru a explicat clar despre ce este vorba.

ADVERTISEMENT

Mai toată lumea are un telefon inteligent. Iar deseori acesta este utilizat, dincolo de apeluri, pentru rețelele de socializare. Cel mai probabil nu e persoană care să nu aibă WhatsApp, Facebook, sau Instagram instalate pe el.

Iar nu de puține ori se întâmplă să ne trezim că butonăm telefonul fără un scop anume. Lidia Fecioru a trăit și ea această experiență. În realitate, în acest mod, o persoană ajunge să le spioneze pe altele și pierde timpul.

ADVERTISEMENT

Deși la prima vedere pare că ne pierdem timpul cu folos și e plăcut, ulterior ajungem să ne enervăm și să ne agităm practic fără niciun motiv. Dacă am renunța însă la aceste obiceiuri, ne-ar fi mult mai bine.

“Problema este că de fiecare dată când te așezi, începi să butonezi, să spionezi practic. E o pierdere de timp totală. Te mai și enervezi și îți dai seama că celula nervoasă se face înapoi foarte greu și n-are rost să pierdem neuronii cu chestii din astea.

ADVERTISEMENT

Dacă avem curajul și voința să ștergem aceste aplicații de pe telefon, avem o liniște excepțională“, a arătat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la Adevăruri ascunse.

Lidia Fecioru, despre cum scăpăm de stres

Aceasta a prezentat și câteva exemple concrete. Sunt persoane care ajung să se certe din cauza unor poze de pe internet. De asemenea, alții ajung să fie stresați doar de la un simplu comentariu.

ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru spune că a trăit pe pielea ei o astfel de experiență. Folosea telefonul, fără un scop anume, în timp ce televizorul mergea de asemenea. Ulterior, aceasta și-a dat seama că este stresată.

Cum a rezolvat problema? A închis totul și a început să facă treabă în bucătărie. Iar în opinia bionergoterapeutului, aceasta este cea mai bună metodă de a scăpa de stres și de agitație. 

“Eu m-am prins pe mine într-o zi. Stăteam cu tableta în față și cu telefonul în mână și mutam și acolo, și colo, și aveam și televizorul pornit. Aici mă uitam pe TikTok și televizorul mergea.

La un moment dat mi-am dat seama că sunt foarte stresată, dar așa dintr-o dată. Le-am închis pe toate și televizorul și m-am apucat de treabă pe bucătărie. E cea mai mare bubuială a creierului nostru. De aia ai difuzor”, a mai spus Lidia Fecioru.

ADVERTISEMENT