News

Marcel Ciolacu caută investitori în Qatar și Emiratele Arabe Unite. Vrea să atragă 15 miliarde de euro

Premierul a început marți o vizită oficială în Qatar și Emiratele Arabe Unite, care va dura trei zile. Vrea să atragă investiții de 15miliarde de euro
16.04.2024 | 13:56
Marcel Ciolacu cauta investitori in Qatar si Emiratele Arabe Unite Vrea sa atraga 15 miliarde de euro
Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a anunțat că va avea întâlniri oficiale, întâlniri cu oameni de afaceri și cu reprezentanții comunității de români, alături de șase miniștri.

Marcel Ciolacu caută investitori în Qatar și Emiratele Arabe Unite

Alături de primul-ministru se află ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul de Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, președinte ANCOM, Valeriu Zgonea, președinte ANSVSA, Alexandru Bociu, președintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, și directorul Portului Constanța, Mihai Teodorescu.

ADVERTISEMENT

„Am o vizită în Qatar şi e corect să am această vizită, ştim foarte bine implicarea acestui stat pentru salvarea românilor din Fâşia Gaza, a fost o implicare directă şi nu e prima oară când trimit aceste mulțumiri.

Știm foarte bine, gazul lichefiat care vine din Qatar şi vor fi şi discuţii economice”, anunța șeful Executivului săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Premierul a precizat că va merge şi în Emiratele Arabe Unite. „Va fi o vizită foarte scurtă. Vor fi foarte multe discuţii pe dezvoltare şi Portul Constanţa, posibil să avem o discuţie şi despre Tarom, despre Aeroportul Bucureşti”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Pe agenda discuțiilor delegației române în Qatar se regăsesc și o serie de proiecte de investiții în valoare de 15 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

„Statul Qatar este un partener comercial important al României în regiunea Golfului, iar atragerea de investiții în valoare de 15 miliarde de euro va contribui la consolidarea colaborării noastre economice și politice.

Avem proiecte clare și mature pentru investitorii din Qatar. Poziția strategică, parcursul ascendent al economiei și oportunitățile oferite de fondurile europene sunt argumente ce susțin atractivitatea investițională a României, a precizat premierul Ciolacu într-un comunicat postat de Guvernul României în ziua plecării în țările arabe.

ADVERTISEMENT

Premierul și delegația guvernamentală vor avea întrevederi tete-a-tete la Doha și în plenul delegațiilor cu prim-ministrul Statului Qatar și ministrul Afacerilor Externe.

ADVERTISEMENT