Life

Obiectivul turistic din România care are peste 10 milioane de ani. Puțini l-au vizitat

Locul unic din România pe care nu mulți l-au vizitat. Este vechi de peste 10 milioane de ani și a atras atenția cercetătorilor.
16.04.2024 | 14:46
Obiectivul turistic din Romania care are peste 10 milioane de ani Putini lau vizitat
Locul special din România de care nu a auzit multă lume. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

România poate fi destinația perfectă pentru cei care vor să se relaxeze la ei acasă. În același timp, poate fi o opțiune foarte bună și pentru turiștii care aleg să descopere adevărate minuni ale naturii.

Peștera din România, veche de 10 milioane de ani pe care nu mulți au vizitat-o

Faptul că România este una dintre cele mai bogate țări din punct de vedere al peisajelor, nu mai este o surpriză pentru nimeni. Fiecare colț al țării noastre este special, iar cei care au apucat să viziteze anumite zone, au rămas plăcut surprinși.

ADVERTISEMENT

Adevăratele surprize ale României nu sunt, neapărat, destinațiile pe care le vizitează toată lumea. România ascunde bijuterii peisagistice, iar una dintre ele este veche de peste 10 milioane de ani.

Peștera Meziad, căci despre ea este vorba, este o adevărată minune a naturii. Din păcate, comparativ cu alte peșteri de la noi din țară, această nu este foarte cunoscută.

ADVERTISEMENT

Peșterea Meziad a fost multă vreme, potrivit apuseni.info, una dintre cele mai lungi peșteri din România. Ba mai mult, aceasta a fost și una dintre primele peșteri de la noi din țară, cu un interior impresionant.

Peștera Meziad este un adevărat monument al naturii

Despre Peștera Meziad s-a vorbit multă vreme, iar prezența ei a fost consemnată de persoane ilustre. În anul 1863, un cunoscut geograf austriac a vorbit despre peștera din România. Acesta a descris-o ca fiind ”unul dintre cele mai frumoase și mai vechi obiective turistice de pe teritoriul României.”

ADVERTISEMENT

Peștera Meziad se află în județul Bihor, în zona Munților Pădurea Craiului. Dat fiind faptul că este atât de veche, în prezent, aceasta a devenit o rezervație speologică unde se fac multe cercetări.

Fiind un moment al naturii, fauna din interiorul peșterii este foarte bine conservată și protejată. Toate speciile de lilieci, fluturi, dar și alte viețuitoare dau viață peșterii și pun asupra ei o amprentă unică.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să ajungă în zonă să viziteze peștera trebuie să se documenteze foarte bine înainte. Traseul ar putea prezenta anumite probleme, mai ales pentru necunoscători.

Drumul spre Peștera Meziad este unul forestier, iar până la el se mai parcurg alte tronsoane. Pentru a ajunge la peșteră, este necesară parcurgerea drumului E-79 dintre Oradea și Vârfuri. La un moment dat, se va urma calea către orașul Beiuș. Din Beiuș, drumul se continuă către Remetea, iar apoi urmează drumul forestier care duce către Peșterea Meziad.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot...
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot felul de terapii interesante''
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților