Life

Singura gară din România construită într-o peșteră. Locul este ireal și asaltat de străini. Puțini români îl cunosc

Locul din România care atrage turiștii străini ca un magnet. Aici se află peștera care adăpostește o gară, dar și comorile dacilor.
17.03.2024 | 17:44
Singura gara din Romania construita intro pestera Locul este ireal si asaltat de straini Putini romani il cunosc
Unde se află singura gara din România construită într-o peșteră. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că România ”ascunde” bijuterii arhitecturale și naturale la tot pasul. La noi în țară, o peșteră uimitoare a reușit să atragă atenția turiștilor străini care străbat mii de kilometri pentru a o vizita. Unicitatea ei este dată de faptul că, aici, se află o gară, singura de acest fel de la noi din țară.

Peștera unde, odinioară, se țineau concerte muzicale

Județul Hunedoara a ajuns să fie un adevărat magnet pentru turiștii de peste hotare. Aici, se află una dintre cele mai populare peșteri din zonă și nu numai. Cei care ajung să viziteze acest județ nu au cum să plece fără să vadă gara unică din România.

ADVERTISEMENT

Peștera Bolii este una dintre cele mai frumoase peșteri din România. Aceasta a fost deschisă pentru publicul larg în anul 2006, datorită inițiativei unor voluntari. De atunci și până în prezent, peștera a fost un punct de atracție turistică pentru mii de persoane.

Cei care ajung să viziteze Peștera Bolii se vor bucura de un peisaj unic și spectaculos. Vara, temperaturile din interiorul peșterii ajung la șapte grade, ceea ce o face un loc perfect de adăpostire în zilele toride.

ADVERTISEMENT

Peștera Bolii este pe placul turiștilor străini datorită faptului că poate fi vizitată în întregime. Tot aici, are loc un fenomen unic în România de care se pot bucura doar cei care planifică o escapadă în Hunedoara.

Potrivit click.ro, în interiorul peșterii, un rău a reușit să străpungă roca calcaroasă, iar asta adăugă o notă în plus de unicitate zonei. Însă, asta nu este tot. Aici se află și singura gară din România construită într-o peșteră.

ADVERTISEMENT

În Peștera Bolii se spune că dacii și-au ascuns toate comorile

Peștera Bolii nu doar că dispune de peisaje unice, dar are și foarte multe legende legate de numele și de trecutul său. Se spune că aici, odinioară, au fost ascunse comori valoroase. Acestea ar fi protejate de un blestem puternic și, din această cauză, nimeni nu a reușit să le găsească.

Potrivit legendelor, dacii ar fi ales să își ascundă o mare parte din aur în Peștera Bolii. Este aproape imposibil de ajuns la el, căci peștera are multe pasaje și drumuri secrete pe care nu le știe nimeni.

ADVERTISEMENT

Numele peșterii nu este nici el unul aleatoriu, ci provine de la zona în care aceasta s-a format. Peștera are forma unui tunel, iar numele ei provine de la o familie nobilă care împărățea terenurile din zonă.

Peștera Bolii s-a format în rocile calcaroase din Dealul Bolii, iar pereții ei ascund povești uimitoare. Cei care vor privi cu atenție vor observa diverse desene reprezentând animale la vânătoare.

Peștera Bolii poate fi vizitată urmând un program strict. Accesul turiștilor este permis în zilele de weekend, între orele 10:00 și 19:00. Pentru a intra în peșteră, adulții plătesc un bilet de 5 lei, iar copii plătesc un bilet de 2.5 lei.

ADVERTISEMENT