Fotbal international

OBSESIA! Real Madrid a vrut să îl ia pe Messi 3 ori în ultimii 5 ani

Leo Messi e considerat de mulţi cel mai bun jucător din toate timpurile. Starul argentinian a cîştigat de 5 ori Balonul de Aur, performanţă fără precedent şi a jurat iubire Barcelonei, club...
28.01.2016 | 13:19
OBSESIA Real Madrid a vrut sa il ia pe Messi 3 ori in ultimii 5 ani
ADVERTISEMENT

Leo Messi e considerat de mulţi cel mai bun jucător din toate timpurile. Starul argentinian a cîştigat de 5 ori Balonul de Aur, performanţă fără precedent şi a jurat iubire Barcelonei, club care l-a crescut şi l-a făcut să devină cine e azi.

Marea rivală a catalanilor, Real Madrid a încercat totuşi să îl deturneze pe Messi de mai multe ori. Cei de la Cadena Cope scriu că “galacticii” au încercat de 3 ori în ultimii 5 ani să îl transfere pe starul argentinian. Preşedintele Realului, Florentino Perez şi l-a dorit mult pe Messi, pe care îl vedea “perla coroanei”.

ADVERTISEMENT

Transfer de 250 de milioane de euro 

E cunoscută pasiunea lui Florentino Perez pentru atacanţii de clasă. Sub conducerea lui s-au realizat cele mai spectaculoase transferuri de la Real Madrid: Zidane, Figo, Beckham, Ronaldo sau Cristiano Ronaldo fiind doar cîteva staruri aduse la Madrid de Perez.

VINERI, apariţie-eveniment, DE LUX, marca FANATIK! CALENDARUL SPORTIV 2016! 24 de pagini GRATUIT!

Dacă preşedintele ar fi reuşit şi transferul lui Messi, ar fi fost cea mai tare mutare din toate timpurile, titlu neoficial la care rîvneşte Perez. Oficialii Realului nu s-au lăsat uşor şi au încercat de 3 ori să îl transfere pe Messi.

ADVERTISEMENT

Prima dată a fost în 2011. Atunci, dacă Messi ar fi ajuns pe Bernabeu, Ronaldo ar fi plecat la Manchester City, iar “galacticii” ar fi avut resursele necesare pentru a acoperi tranzacţia uriaşă cu starul argentinian.

Al doilea asalt a fost în 2013. În vara acelui an, Messi chiar a ajuns la o întrevedere cu şefii Realului, însă nu s-a concretizat nimic. Detaliile transferului de atunci păreau “ireale”: 250 de milioane de transfer plus 35 de milioane de euro salariu. Eşecul mutării lui Messi l-a făcut pe Florentino Perez să se reorienteze şi a fost adus Gareth Bale de la Tottenham pentru 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ultima dată, Real Madrid a forţat un transfer chiar anul trecut. Messi a refuzat oferta, deşi cîştiga bani mai mulţi decît la Barcelona. Suma de transfer era aceeaşi, scriu spaniolii, 250 de milioane de euro.

Probleme financiare pentru Barcelona

Barcelona se confruntă cu probleme financiare, fiind echipa care cheltuie cei mai mulţi bani pe salarii din lume. În ciuda faptului că au cîştigat toate trofeele importante în 2015, catalanii vor fi nevoiţi în cele din urmă să renunţe la un star.

ADVERTISEMENT

Se vorbeşte de plecarea lui Messi sau Neymar, care ar mai echilibra balanţa dezastruoasă a clubului. Ambii jucători sînt doriţi de cluburile mari ale Europei şi după eşecul mutării cu Messi, există tot mai multe zvonuri conform cărora oficialii “galacticilor” fac “pressing” la Neymar.

 

ADVERTISEMENT