Ochii roșii ar putea fi simptom de coronavirus. Descoperirea cercetătorilor americani

Traian Terzian   
în HotNews
02/04/2020, 09:38
Ochii roșii ar putea fi simptom de coronavirus. Descoperirea cercetătorilor americani
Cercetătorii americani au descoperit că ochii roșii ar putea reprezenta un simptom de coronavirus, deși acest indiciu nu apare decât la foarte puține infectate

Cercetătorii americani au descoperit că ochii roșii ar putea reprezenta un simptom de coronavirus, deși acest indiciu nu apare decât la foarte puține infectate.

Ochii roșii ar putea fi simptom de coronavirus

Conform abc7news.com, mai multe informații sugerează că noul tip de coronavirus poate provoca conjunctivită, denumită în mod obișnuit ochi roșii, iar acesta este un nou simptom după care medicii se pot lua atunci când analizează un pacient.

Deși este considerat un simptom rar, informațiile Academiei Americane de Oftalmologie arată că virusul poate fi transmis prin aer de la persoanele care suferă de conjunctivită.

Conjunctivita este o iritație a ochilor care provoacă înroșire, umflare și uneori lăcrimare. Medicii au remarcat că aceste cazuri de ochi roșii sunt rare, și par a afecta doar 1 până la 3 la sută dintre persoanele care au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Numărul cazurilor de coronavirus în lume se apropie de 1.000.000

Însă, Academia Americană de Oftalmologie nprecizează că pe lângă conjunctivită, pentru a fi posibil infectat cu coronavirus, persoana respectivă trebuie să mai aibă și alte simptome precum tuse sau dificultăți respiratorii.

Bulgărele coronavirus se rostogolește la vale mai repede decât anticipau specialiștii. Cu toate că vârful epidemiei e așteptat de Paște, este o chestiune de ore până când numărul oficial al celor infectați va atinge 1 milion. Vorbind despre numărul deceselor, acesta se apropie cu pași repezi de 50.000.

Momentan, în lume sunt înregistrate oficial 922.822 de cazuri. 46.283 de persoane au decedat și 193.405 s-ar fi recuperat. În condițiile în care oamenii de știință nu cunosc prea multe despre coronavirus, dar și în condițiile în care testarea nu se face așa cum ar trebui în țările mai sărace, e greu de ținut o statistică realistă a problemei.

SUA este lider mondial în topul coronavirusului, cu 186.101 cazuri confirmate până acum, dublu celor din China țara de unde a plecat această pandemie, 3.603 decese în total, dintre care 743 în ultimele 24 de ore.

În ciuda faptului că președintele Donald Trump își dorește să ridice măsurile de distanțare socială până la Paște, experții de la Casa Albă avertizează că numărul deceselor provocate de coronavirus ar putea fi de ordinul sutelor de mii.

Închide ×