News

Octavian Jurma: ”Școlile pot fi un catalizator pentru debutul valului 5, Omicron”. Ce soluție propune epidemiologul

Epidemiologul Octavian Jurma are o propunere pentru a limita impactul pandemiei provocate de Sars-CoV-2. Acesta consideră că școlile pot fi un catalizator pentru debutul valului 5.
12.12.2021 | 21:10
Octavian Jurma Scolile pot fi un catalizator pentru debutul valului 5 Omicron Ce solutie propune epidemiologul
ADVERTISEMENT

Petrecerile de sărbători ar putea duce la o creștere a numărului de infecătiri. În aceste condiții, epidemiologul Octavian Jurma are o propunere pentru prima parte a lunii ianuarie.

Medicul susține că România se va confrunta cu un nou val de îmbolnăviri, iar unitățile școlare vor favoriza răspândirea virusului.

ADVERTISEMENT

Propunerea epidemiologului este ca școlile să rămână închise încă 10 zile după perioada festivă de Crăciun și Revelion.

Octavian Jurma cere ca școlile să rămână închise încă 10 zile după sărbători

”Școlile pot fi un catalizator pentru debutul valului 5, Omicron. Aș fi preferat o abordare de tipul celei din Portugalia, care a introdus acele 10 zile de lucrat de acasă, a închis școlile pentru săptămâna de după Revelion, tocmai pentru că epidemiologii știu că această perioadă nimeni nu o să respecte nici măcar mandate de stat acasă.

ADVERTISEMENT

Toți ne vom întâlni cu prieteni, chiar dacă în format mai restrâns. Numărul de cazuri va crește, chiar dacă nu ar fi Omicron, ar fi o problemă. Cu Omicron, această problemă este de cinci ori mai mare decât a fost cu Delta”, a declarat Octavian Jurma la Antena 3.

Copiii vor intra în vacanță chiar înainte de Crăciun, pe 23 decembrie. Inițial, aceasta trebuia să fie vacanța intersemestrială, însă semestrul al II-lea a fost decalat.

ADVERTISEMENT

Astfel, vacanța de iarnă se incheie pe 2 ianuarie pentru elevii de gimnaziu și liceu. În schimb, copiii de gradiniță și clase primare vor reveni în unități pe 10 ianuarie. Aceștia din urmă vor avea parte de 18 zile de vacanță de iarnă.

Octavian Jurma: ”Toți ne vom întâlni cu prieteni, chiar dacă în format mai restrâns. Numărul de cazuri va crește”

După aproape 2 ani pandemie, copiii au rămas mult în urmă cu programul școlar. În aceste condiții, propunerea lui Octavian Jurma nu este pe placul părinților.

ADVERTISEMENT

După vacanța de iarnă, elevii vor avea în aprilie vacanța de primăvară, în perioada 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: