Sport

O vedetă din fotbalul american şi-a convertit salariul în Bitcoin! Suma infimă care i-a rămas în conturi după prăbuşirea criptomonedei

Odell Beckham Jr., starul lui Los Angeles Rams, şi-a convertit salariul în Bitcoin în luna septembrie. A rămas cu o sumă infimă în conturi după ce criptomoneda s-a prăbuşit.
05.02.2022 | 21:20
O vedeta din fotbalul american sia convertit salariul in Bitcoin Suma infima care ia ramas in conturi dupa prabusirea criptomonedei
ADVERTISEMENT

Odell Beckham Jr., unul dintre numele importante din NFL în ultimii ani, a fost transferat de la Los Angeles Rams înainte de startul sezonului. El a semnat un contract valabil un sezon, pentru un salariu de bază de 750.000 de dolari.

O vedetă din fotbalul american şi-a convertit salariul în Bitcoin! Decizie dezastruoasă

La finalul sezonului precedent, jucătorul a fost dat afară de Cleveland Browns, iar Los Angeles Rams i-a dat o şansă să îşi arate calităţile, cu un salariu mic în comparaţie cu contractele uriaşe pe care le-a avut.

ADVERTISEMENT

Însă, Odell Beckham a luat decizia să îşi investească întreg salariul în Bitcoin, cea mai populară şi scumpă criptomonedă din lume. În momentul în care a semnat contractul, pe 12 noiembrie, un bitcoin valora aproximativ 64.293 de dolari.

Nu avea să fie cea mai inspirată decizie a starului, deşi în momentul în care a făcut public acest gest, mulţi au apreciat această decizie, fiind siguri că asta o să îi sporească veniturile, criptomoneda fiind pe val.

ADVERTISEMENT

Din 750.000 de dolari a rămas cu un “net” de 35.700!

Efectul a fost invers. La începutul anului 2022, bitcoin a înregistrat o scădere de aproape 50%, atingând un minim pe 22 ianuarie, când valora 35.000 de dolari. Asta i-a afectat din plin veniturile.

La un calcul simplu, valoarea contractului era de 413.000 de dolari după investiţia neinspirată. Însă asta nu este tot. Taxele şi impozitele (50,3%) au fost fixate la suma iniţială de 750.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că Odell Beckham Jr. a avut un profit net de 35.703 dolari în acest an la Los Angeles Rams, unul dintre cele mai mici salarii din NFL. Însă, măcar pe parte profesională, starul şi-a regăsit cadenţa.

Odell Beckham va juca în Superbowl! Are bonusuri de 3 milioane de dolari

Cu Odell Beckham unul dintre jucătorii importanţi ai echipei, Los Angeles Rams a reuşit calificarea în SuperBowl. Duminica viitoare, Rams va juca pe propriul stadion pentru titlu cu Cincinnati Bengals.

ADVERTISEMENT

O altă veste bună pentru Odell Beckham este că în contractul său sunt clauze de performanţă de 3 milioane de dolari. Dacă Rams vor câştiga Superbowl-ul, jucătorul îşi va asigura şi acest bonus şi nu va fi atât de afectat de căderea bitcoin.

Patrick Mahomes, cel mai bine plătit din NFL!

Chiar dacă înţelegerea cu cei de la Los Angeles Rams este una modestă din punct de vedere financiar, averea lui Odell Beckham este impresionantă, fiind estimată e Forbes la aproximativ 40 de milioane de dolari.

Quarterback-ul de la Kansas City Chiefs, Patrick Mahomes, are cel mai mare contract din NFL. Valoarea înţelegerii este de 450.000.000 de dolari şi se întinde pe o perioadă de 10 ani.

  • 29 de ani are Odell Beckham Jr.
  •  35.020 de dolari valora un bitcoin pe 22 ianuarie, cea mai mică valoare din ultimul an
ADVERTISEMENT