Sport

Ofertă record pentru Zinedine Zidane. Ar deveni cel mai bine plătit antrenor al lumii

În criză, Chelsea caută soluții și pentru postul de manager, și-l vizează pe Zidane, căruia îi oferă 50 de milioane de euro, cu 10 mai mult decât recordul deținut de Simeone.
17.01.2023 | 18:47
Oferta record pentru Zinedine Zidane Ar deveni cel mai bine platit antrenor al lumii
Zinedine Zidane, Sigle Chelsea FC, PSG și Juventus Torino, Euro. Colaj Fanatik/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După dublul eșec cu Manchester City, în campionat și FA Cup, s-a vorbit din nou despre o perioadă de grație pentru antrenorul lui Chelsea, Graham Potter. Ba chiar a apărut și o variantă de înlocuitor, Mauricio Pochettino. Este adevărat însă, mai degrabă din partea tehnicianului. Acum însă, se vorbește despre o ofertă concretă a clubului. Pentru Zinedine Zidane. Iar suma propusă este una record.

50 de milioane de euro pe sezon, sumă record, îi propune Chelsea lui Zinedine Zidane

În stagiunea trecută, Chelsea câștiga Supercupa Europei și Mondialul cluburilor. Iar în UEFA Champions League s-a oprit, în primăvară, în sferturi, fiind eliminată de Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Pe plan intern, a jucat ambele finale de Cupă, cedând de fiecare dată, la penaltyuri, contra lui Liverpool. Iar în campionat, a condus ostilitățile din octombrie până-n început de decembrie.

Apoi însă a pierdut din turație și avea să termine pe locul 3, la distanță apreciabilă de Manchester City și același Liverpool, formații care s-au bătut pentru titlu până-n ultima rundă.

ADVERTISEMENT

Însă, conflictul din Ucraina a tulburat serios apele, la nivel structural, în cadrul clubului. Chiar dacă Todd Boehly n-a ezitat să bage serios mâna-n buzunar atunci când a fost nevoie.

Cert este că echipa este în criză. Iar schimbarea lui Tuchel cu Graham Potter nu a avut rezultatele scontate. Și, acum, după ce a mutat pe piața transferurilor, cu împrumutul lui Joao Felix și transferul lui Mudryk, Boehly pare decis să facă o nouă mutare șoc.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Eduardo Inda, directorul OKDIARIO, a anunțat în rubrica sa săptămânală din ”El Chiringuito de Jugones” că Chelsea este gata să-i facă o ofertă gigant lui Zinedine Zidane.

”Pariul cu Graham Potter nu a mers deloc bine. Zidane ar beneficia de cel mai important contract pentru un antrenor, peste cele 40 de milioane brut al lui Cholo (n.r. Simeone). Francezul ar fi plătit cu 50 de milioane brut pe sezon”, a spus Inda.

ADVERTISEMENT

Zinedine Zidane are și alte variante

Chelsea l-a mai ofertat pe Zidane și după demiterea lui Tuchel. Însă, atunci, Zizou a zis pas, așteptând un semn pentru a prelua naționala Franței de la Deschamps.

Acum, sigur, după ce forul francez a decis să meargă în continuare pe mâna actualului tehnician, ar putea să fie loc de discuții. Dar, în continuare, antrenorul care a câștigat de trei ori consecutiv Liga Campionilor cu Real Madrid, nu duce lipsă de oferte.

PSG a avut un început de an ratat. Iar soarta lui Galtier depinde de dubla cu madrilenii din UEFA Champions League. Iar Zidane este primul pe lista posibililor încluitori în cazul unei eliminări.

O altă destinație pentru francez este Juventus Torino, pentru care a jucat, și ar putea reprezenta o alegere emoțională. Și, nu în ultimul rând, Zizou este dorit la timona naționalei Braziliei.

ADVERTISEMENT