Sport

Oficial! Reîncepe Formula 1 în luna iulie! Care sunt cele 8 curse confirmate ale sezonului

02.06.2020 | 16:04
Oficial Reincepe Formula 1 in luna iulie Care sunt cele 8 curse confirmate ale sezonului
ADVERTISEMENT

Reîncepe și Formula 1 în luna iulie! Oficialii Marelui Circ au reușit să pună la punct calendarul primelor 8t curse a ceea ce a mai rămas din sezonul 2020, cu mențiunea că acest program nu e bătut în cuie, pentru că merge doar până în luna septembrie și mai este loc pentru două luni de concurs, doar de definitivat care locații mai pot organiza Grand Prix-uri.

Formula 1 reîncepe cu 8 curse

Multă vreme revenirea monoposturilor pe pistele de concurs a fost serios pusă sub semnul întrebării, dar în cele din urmă s-a reușit să se pună la punct un plan de competiție care poate îmbunătățit pe parcurs cu alte curse.

ADVERTISEMENT

Reîncepe Formula 1 în primele zile ale lunii iulie. Vor fi opt curse, dar numai șase locații, pentru că în premieră în istoria competiției vor avea loc la interval de o săptămână câte două Grand Prix-uri în Austria și în Marea Britanie.

Accesul spectatorilor este interzis

Evident că aceste curse nu vor beneficia de prezența publicului și pentru stabilirea unui campion la piloți și a titlului mondial la constructori sunt necesare, conform regulamentului, doar opt Grand Prix-uri.

ADVERTISEMENT

Ceea ce ar însemna că sezonul s-ar putea încheia în septembrie, după cea de-a opta cursă, nemaifiind nevoie de alte curse în program, decât doar dacă se dorește creșterea spectacolului.

Se începe cu o dublă în Austria

Primele două curse vor avea loc pe 5 și 12 iulie în Austria, pe circuitul de la Red Bull Ring. Urmează Hungaroring pe 19 iulie, apoi din nou o dublă, la Silverstone, în Marea Britanie, pe 2 și 9 august.

ADVERTISEMENT

Pe marele circuit al Catalunyei se va ajunge pe 16 august, la Barcelona, după care pe 30 august se merge la Spa, în Belgia, iar finalul e programat în patria Ferrari, la Monza, în Italia, pe 6 septembrie.

Lewis Hamilton poate egala recordul lui Michael Schumacher

Lewis Hamilton, marele favorit și din acest an, are toate șansele să câștige cel de-al șaptelea titlu mondial, el efectiv neavând rival printre piloți și astfel va egala recordul germanului Michael Schumacher.

ADVERTISEMENT