Sport

Ole Gunnar Solskjaer a primit ultimatum la Manchester United! Care sunt meciurile decisive pentru viitorul său la echipă

Ole Gunnar Solskjaer a aflat care sunt meciurile de ale căror rezultate depinde viitorul lui la Manchester United.
27.10.2021 | 00:57
Ole Gunnar Solskjaer a primit ultimatum la Manchester United Care sunt meciurile decisive pentru viitorul sau la echipa
ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, eșecul usturător înregistrat de Manchester United în etapa de Premier League, 0-5 pe teren propriu cu Liverpool, a făcut ca scaunul antrenorului norvegian Ole Gunnar Solskjaer să se clatine serios. Deocamdată el va fi păstrat în funcția de manager, dar dacă în viitorul foarte apropiat rezultatele nu vor fi bune, poziția sa va deveni indezirabilă.

Ultimatum pentru Ole Gunnar Solskjaer. Meciurile în care Manchester United nu trebuie să facă paşi greşiţi

Solskjaer se va afla pe banca tehnică a celor de la Manchester United pentru deplasarea de la Tottenham Hotspur (30 octombrie, ora 19.30), meci care, de fapt, înseamnă începutul unei săptămâni de foc pentru “diavoli”. După această deplasare foarte dificilă va urma partida cu italienii de la Atalanta Bergamo (2 noiembrie ora 22.00), în Liga Campionilor, în deplasare, iar apoi marele derby cu Manchester City, programat pe Old Trafford, pe 6 noiembrie de la 14.30.

ADVERTISEMENT

Solskjaer va începe acest slalom prin trei furci caudine fără Paul Pogba, eliminat cu cartonaș roșu direct în meciul cu Liverpool. Patronatul care finanțează Manchester United a investit în campania de achiziții a clubului, dar acest lucru a condus și către așteptări mari cu privire la rezultate. După 9 etape, în Premier League, Manchester United se află pe un modest loc 7, cu numai 14 puncte acumulate.

Solskjaer și compania s-au revanșat însă în grupele Ligii Campionilor, unde, după eșecul surprinzător de pe terenul celor de la Young Boys Berna, au venit două victorii acasă cu Villareal și Atalanta.

ADVERTISEMENT

Derby-ul cu Manchester City, cel mai important examen

Problema pentru Solskjaer este reprezentată și de programarea din această perioadă. Astfel, meciul cu rivala citadină Manchester City, candidată la titlu în Albion, ar putea însemna o nouă umilință care ar șterge eventualele rezultate și prestații bune din meciurile cu Tottenham și Atalanta.

Solskjaer este sprijinit de figuri notabile din managementul clubului, cum ar fi vicepreședintele executiv Ed Woodward ori directorul general Richard Arnold. În presa britanică, în aceste zile, nume precum Gary Neville, Paul Scholes sau Rio Ferdinand au emis păreri și opinii cu privire la starea de lucruri din vestiarul alb-roșiilor.

ADVERTISEMENT

Sir Alex Ferguson îl susține pe Solskjaer

Foarte importantă în această ecuație este opinia legendarului Sir Alex Ferguson, care și-a exprimat public suportul pentru Solskjaer, în pofida problemelor cauzate de ultimul eșec. Ferguson nu este la prima astfel de conduită cu privire la un antrenor al lui Manchester United. În  martie 2016, olandezul Louis van Gaal se afla într-o postură asemănătoare, dar intervenția lui Ferguson i-a asigurat acestuia continuitate pe banca tehnică a lui Manchester United.

Decizia finală în ceea ce privește mandatul lui Solskjaer pe Old Trafford îi aparține omului de afaceri american Joel Glazer, co-președinte la Manchester United.

ADVERTISEMENT

Fost internațional norvegian, Solskjaer a jucat la o singură echipă în afara granițelor, Manchester United, între 1996 și 2007. În acest interval a bifat 235 de jocuri și 91 de goluri, cucerind titlul în Premier League de șase ori. Solskjaer, cu Manchester United, a mai câștigat două Cupe ale Angliei, două Supercupe ale Angliei, Liga Campionilor și Cupa Intercontinentală.

Cariera de antrenor a început-o tot la Manchester United, la echipa a doua, imediat după ce a agățat ghetele în cui. În sezonul anterior, sub comanda lui Solskjaer, Manchester United a ajuns până în finala Europa League, pierdută cu 11-10 la penalty-uri în fața colegei din grupele Ligii Campionilor, Villareal.

ADVERTISEMENT