News

Olguța Vasilescu își cere scuze, după ce l-a făcut pe Klaus Iohannis șef de lagăr! ”Dezbaterile electorale trebuie să aibă limite”

17.11.2019 | 21:18
Olguta Vasilescu isi cere scuze dupa ce la facut pe Klaus Iohannis sef de lagar Dezbaterile electorale trebuie sa aiba limite
ADVERTISEMENT

Lia Olguța Vasilescu, șefa campaniei prezidențiale a Vioricăi Dăncilă, și-a dat seama de gafa pe care a făcut-o, după ce l-a comparat pe Klaus Iohannis cu un șef de lagăr nazist! Social-democrata și-a cerut iertare pe Facebook și a recunoscut că a exagerat.

Olguța Vasilescu își cere scuze, după ce l-a făcut pe Klaus Iohannis șef de lagăr

Într-un comunicat postat pe Facebook, șefa de campanie prezidențială a fostului premier Viorica Dăncilă și-a cerut scuze public pentru declarațiile făcute la adresa comunității evreiești, cea mai afectată de ororile nazismului.

ADVERTISEMENT

„Prin afirmația făcută duminică seara (n.r. – sâmbătă): „Domnul Klaus Johannis cred că se vede deja șef de lagăr de concentrare și reeducă acolo PSD-iștii”, nu am vrut, sub nici o formă, să lezez sentimentele comunității evreiești, care a fost cea mai afectată de crimele și ororile perioadei naziste. Dacă cineva a înțeles alt lucru, îmi cer scuze public!”, a notat Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

”Am vrut doar să apăr sentimentele a peste două milioane de membri și simpatizanți PSD”

Olguța Vasilescu recunoaște că a exagerat. ”Am vrut doar să apăr sentimentele a peste două milioane de membri și simpatizanți PSD care nu trebuie să fie considerați vinovați că votează cu un partid democratic! Dezbaterile electorale trebuie să aibă limite și eu sunt prima care îmi cer scuze dacă se consideră că s-a ajuns prea departe!”, a mai scris Lia Olguța Vasilescu.

ADVERTISEMENT

Până atunci însă, Lia Olguța Vasilescu este posibil să se aleagă cu o plângere penală din partea liberalului Rareș Bogdan. „Poţi scoate un om din PRM, dar nu poţi scoate PRM din om. PRM (partidul care a propulsat-o în politică – n.r.) este cunoscut ca partid cu poziţii xenofobe. Din când în când revine la retorica aceea care a făcut-o cunsocută în România”, a declarat Rareş Bogdan.

„Vom depune plângere. Vorbim de un etnic german votat de patru ori de sibieni, de români acum 5 ani, în urmă cu o săptămână de 3,7 milioane de români, recunoscut de acest popor. Nu poţi să vii la nesfârşit să strecori ura de rasă într-o societate care trebuie să se europenizeze….E o bătaie de joc pe care o aduce şi comunităţii evreieşti, care a trecut printr-o tragedie cumplită”, a conchis Rareş Bogdan. Și Consiliul Național pentru Combatrea Discriminării s-a sesizat în acest caz.

ADVERTISEMENT