News

Olguța Vasilescu tranșează situația WC-urilor comune de la un liceu din Craiova: ”Așa sunt normativele”

Lia Olguța Vasilescu, primarul orașului Craiova, a revenit cu o nouă postare legată de toaletele fără pereți despărțitori, din clădirea unui liceu din Craiova.
15.07.2023 | 16:52
Olguta Vasilescu transeaza situatia WCurilor comune de la un liceu din Craiova Asa sunt normativele
Lia Olguța Vasilescu spune că toaletele sunt construite conform normativelor europene / Sursă foto: Lia Olguța Vasilescu Facebook
ADVERTISEMENT

Lia Olguța Vasilescu a repostat, sâmbătă, imagini cu băile de la liceul ”Traian Vuia” din Craiova, pe care, anterior, le eliminase de pe Facebook. Postarea inițială a edilului, în care erau prezentate WC-uri fără pereți despărțitori, devenise virală.

Toaletele fără pereți despățitori vor fi folosite de preșcolari

Lia Olguța Vasilescu a ținut să tranșeze situația și a subliniat încă o dată faptul că toaletele din imagini aparțin grădiniței ”Ion Creangă” din Craiova, care a fost relocată temporar în clădirea liceului.

ADVERTISEMENT

Astfel, în momentul în care liceul a intrat în reparații capitale, toaletele de la parterul clădirii au fost amenajate într-o sală comună, urmând să fie folosite de copii preșcolari. Olguța Vasilescu nu a precizat ce se va întâmpla cu toaletele după ce grădinița va fi gata, iar sălile de clasă vor fi ocupate din nou de către elevii de liceu.

Lia Olguța Vasilescu: ”Sunt băi separate pentru fetițe și băieței”

”E bine când scrii un articol ca jurnalist să te informezi din surse publice și nu din comentarii pe Facebook ale unor oameni care nu cunosc legislația, ci doar își expun un punct de vedere!

ADVERTISEMENT

O postare a mea despre o grădiniță relocată pe perioada lucrărilor pe fonduri europene a stârnit un val de controverse. De ce băile pentru copiii de grădinită nu au pereți despărțitori? Simplu! Pentru că așa sunt normativele pentru copiii de 3, 4 sau 5 ani.

Cei care au făcut aceste normative au ținut cont de faptul că aceștia merg însoțiți la baie de educator sau îngrijitor, fiindcă sunt încă mici și pentru a nu avea probleme de claustrofobie. Așa arată o grădiniță care respectă normativele! În plus, există băi separate pentru fetițe și băieței”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe contul ei de Facebook.

ADVERTISEMENT

Primarul Craiovei spune că și primarii ”din alte partide” au construit astfel de toalete

Primarul Craiovei susține că i s-a cerut să nu respecte aceste normative pentru că cei mici au nevoie de intimitate. ”Așa cred ei, că legislația e facultativă”, a scris Olguța Vasilescu.

Edilul spune că a fost asaltată de un val de jigniri, acuze și glume proaste, însă nu le poartă pică celor care le-au lansat, păentru că ”atât pot ei”.

ADVERTISEMENT

”Vestea bună este că s-a aflat că în Craiova ne preocupăm să avem unități de învățământ reabilitate! Le mulțumesc tuturor! Cei care au probleme de intimitate, se pot adresa ministerului care face normative!

La o simpla cautare pe net, veți găsi că în toată țara sunt la fel toaletele pentru micuți. Inclusiv în orașele conduse de primari de la alte partide”, și-a încheiat mesajul Lia Olguța Vasilescu.

ADVERTISEMENT