Sport

Olimpija Ljubljana – Sepsi Sf. Gheorghe 2-0 în turul 2 al Conference League. Sepsi merge mai departe după 4-2 la loviturile de departajare!

Partida Olimpija Ljubljana - Sepsi Sf. Gheorghe este programată joi, 28 iulie, de la ora 20:00, în manșa secundă a turului 2 preliminar din Conference League și pleacă de la scorul de 3-1 pentru covăsneni.
28.07.2022 | 08:24
Olimpija Ljubljana  Sepsi Sf Gheorghe 20 in turul 2 al Conference League Sepsi merge mai departe dupa 42 la loviturile de departajare
După 3-1 în tur, Sepsi încearcă să obțină la Ljubljana o calificare istorică în turul 3 preliminar al Conference League. FOTO: Bogdan Balas/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
28-07-2022
16:59

Olimpija Ljubljana - Sepsi Sf. Gheorghe 2-0 (Kvesic 61, Krefl 70). Slovenii ratează de două ori și se termină 2-4 la lovituri de departajare!

Sepsi se califică în turul 3 al Conference League după loviturile de departajare și va întâlni în turul următor pe Djurgarden.

2-4: Ion Gheorghe transformă și Sepsi merge mai departe!

2-3: Prtajin trimite peste poartă!

2-3: Damascan înscrie fără probleme.

2-2: Zilijkic marchează, Niczuly fiind însă foarte aproape să pareze.

1-2: Tudorie, cel care a ratat de la 11 metri în tur, marchează.

1-1: Crnomarkovic egalează.

0-1: Mitrea transformă și Sepsi este în avantaj.

0-0: Nukic trimite pe lângă poartă!

Calificarea se va decide la lovituri de departajare. Gazdele vor executa primele.

MIN.120: Ninaj reia cu capul, Vidovsek respinge în față, dar nimeni nu poate concretiza faza.

MIN.118: Bărbuț încearcă să-l găsească pe Bălașa, dar acesta nu izbutește preluarea și mingea iese în aut de poartă.

MIN.113: Păun șutează de la mare distanță, însă mingea trece peste poartă.

MIN.109: Lovitură liberă obținută de Bărbuț în banda dreaptă. Bălașa a reluat mingea centrată, însă balonul a trecut pe lângă poartă.

MIN.105: Niczuly prinde excelent în fața lui Nukic, lăsat singur la doi metri de poartă.

MIN.98: Kvesic a reluat cu capul de lângă Dumitrescu, dar mingea a trecut puțin pe lângă bara din stânga porții lui Niczuly.

MIN.90: Au început prelungirile.

Final al timpului regulamentar. Urmează prelungirile.

MIN.90: I.Gheorghe bate o lovitură liberă, Vidovsek iese prost și ratează mingea care, după ce-l lovește în spate pe Estrada, sare peste poartă.

MIN. 80: Niczuly a fost din nou la post. Nukic a șutat din marginea careului mare, dar mingea a fost respinsă de goalkeeperul lui Sepsi.

MIN.78: Vidovsek iese excelent și-l blochează pe Bărbuț în momentul în care încerca să șuteze din interiorul careului.

MIN.75: Pasă lungă, peste apărarea noastră, dar Bălașa reușește o intervenție excelentă în fața lui Nukic, care scăpase singur spre poartă.

Min 72: Au ieșit Rodriguez și Golofca. Au intrat Bărbuț și Ninaj.

MIN.70: GOOOL OLIMPIJA. Pasă lungă, peste fundașii centrali, Dimitrov lasă balonul, iar Krefl, intrat în teren în minutul 64, șutează în colțul lung, din lateral stânga: bară-gol și scorul general este egal.

MIN.66: După o lovitură de colț a gazdelor, mingea îl lovește pe Estrada, singur-singurel în 4 metri, dar se duce puțin pe lângă poartă.

MIN.65: Golofca a căzut în careu, dar arbitrul nu acordă nimic. 

MIN.64: Bergodi mută. Damascan intră în locul lui Cosmin Matei, iar Tudorie îi ia locul lui Rondon.

MIN.61: GOOOL OLIMPIJA. Kvesic este găsit în careu, între fundașii noștri centrali, preia și șutează tare la colțul lung, izbutind să deschidă scorul.

Min.58: Samuel Pedro trimite primul șut spre poarta noastră, însă mingea trece puțin peste.

Min.46: A început repriza a doua.

Min.44: Contraatac rapid al lui Sepsi, Golofca centrează perfect, pe 6 metri, dar, singur-singurel, Cosmin Matei reia cu latul pe lângă poartă.

Min.39: Niczuly sare cu Nukic, la o centrare venită de pe partea dreaptă, nu reușește să respingă prea departe, Kvesic șutează puternic din interiorul careului, dar portarul lui Sepsi respinge în corner.

Min.29: Nukic este deschis în adâncime, preia în marginea suprafeței de pedeapsă, dar șutează peste poartă.

Min.27: Kvesic își încearcă din nou șansa de la mare distanță, din lovitură liberă, însă mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min.17: Nukic trimite mingea în poarta lui Niczuly, însă a fost vorba despre un ofsaid mare.

Min.16: Kvesic își încearcă șansa de la peste 30 de metri, dar mingea trece mult peste poartă.

Min 13: Primul șut din partea celor de la Sepsi spre poarta adversă a fost trimis de fundașul Radoslav Dimitrov. Acesta a fost blocat de jucătorii echipei adverse.

Min.12: Prima acțiune mai consistentă a celor de la Sepsi, dar Cosmin Matei este deposedat în cele din urmă în interiorul suprafeței de pedeapsă adverse.

Min.3:  Lasickas a primit o centrare de pe partea stângă, dar a șutat peste poartă din interiorul careului mare. 

Min. 1: A început meciul dintre Olimpija Ljubljana şi Sepsi Sf. Gheorghe. În tur, covăsnenii s-au impus, pe teren propriu, scor 3-1.

28-07-2022
15:42

Echipele de start la Olimpija Ljubljana - Sepsi

Aganovici și Ștefănescu, prezenți inițial în formula de start a lui Sepsi, au devenit indisponibili. Locul lor a fost luat de Cosmin Matei și Jonathan Rodriguez.

Olimpija Ljubljana: Vidovsek – Sualehe, Ratnik, Karamatic, Lasickas – Doffo, Estrada, Elsnik – Robalo, Nukic, Kvesic. Rezerve: Maurizio, Pintol – Aldair, Crnomarkovic, Krefl, Lagundzic, Pilj, Prtajin, Zilijkic. Antrenor: Albert Riera.

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălaşa, Mitrea, Dumitrescu – Matei, Păun, Rodriguez – I.Gheorghe, Rondon, Golofca. Reverve: Gedo, Began – Bărbuţ, Ciobotariu, Damaşcan, Dragomir, Ispas, Ninaj, Nistor, Tudorie. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Meciul Olimpija Ljubljana – Sepsi Sf. Gheorghe are loc joi, 28 iulie, cu începere de la ora 20:00, în manșa secundă a turului 2 preliminar din Conference League. Covăsnenii au făcut un joc excelent pe teren propriu, în prima manșă și au reușit să obțină o victorie importantă și absolut meritată cu scorul de 3-1, ratând alte ocazii mari, printre care și un penalty.

Unde se joacă meciul Olimpija Ljubljana – Sepsi Sf. Gheorghe, manșa secundă din turul 2 preliminar al Conference League

Întâlnirea Olimpija Ljubljana – Sepsi Sf. Gheorghe se dispută joi, 28 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul „Stozice” din capitala Sloveniei, fiind fief-ul adversarei lui Sepsi Sf. Gheorghe, cu o capacitate de 16.000 de locuri. A fost dat în folosință în 2010 și pe el joacă multe dintre meciurile de acasă naționala Sloveniei.

ADVERTISEMENT

Sepsi a organizat o deplasare și pentru persoanele care au un aport însemnat în menținerea unei sănătăți financiare a clubului, adică sponsori, dar și pentru suporterii dornici să fie alături de elevii lui Cristiano Bergodi în tentativa lor istorică a promova pentru prima dată un tur în cupele europene. Se estimează că Sepsi va fi încurajată la Ljubljana de aproximativ 200 de persoane venite din țară.

Cine transmite la TV partida Olimpija Ljubljana – Sepsi Sf. Gheorghe

Partida Olimpija Ljubljana – Sepsi Sf. Gheorghe se joacă joi, 28 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul „Stozice” din capitala Sloveniei în manșa a doua a turului 2 preliminar din Conference League. Spre deosebire de jocul de la Sfântu Gheorghe, de această dată va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

După ce meteorologii au anunțat două zile cu vreme instabilă, ploi și descărcări electrice, tot ei susțin că joi, 28 iulie, starea vremii se va ameliora considerabil, revenind la cer senin și soare. Maxima se va opri totuși la 31 de grade la ora amiezii, în jur de 28 la ora meciului. Care va fi arbitrat de austriacul Sebastian Gishamer, 33 ani, o alegere ciudată, pentru că Slovenia și Austria sunt vecine de graniță!

Optimism, dar și precauție în tabăra lui Sepsi

Sepsi a etalat un joc foarte bun în tur și ar fi putut face acum o deplasare strict turistică în Slovenia dacă ar mai fi transformat penalty-ul irosit de Tudorie și nu ar mai fi ratat alte trei-patru ocazii din situații ideale de finalizare, din careul oaspeților. Așa, acest 3-1 menține totuși aprinsă cât de cât flacăra speranței pentru Olimpija, mai ales că și numirea arbitrului de către UEFA duce la multe supoziții deloc plăcute pentru covăsneni.

ADVERTISEMENT

Aceștia sunt în formă foarte bună, dovadă evoluția entuziasmantă la un interval scurt de timp după succesul cu slovenii din campionat, unde au surclasat pe FC Argeș cu 4-0, deși afară erau 40 de grade.

Totuși, antrenorul Cristiano Bergodi cere atenție, precauție defensivă, dar fără a neglija posibilitățile de a surprinde pe contraatac. Sepsi are aceleași probleme de lot din meciul tur, adică out Achahbar și Așkovski. La gazde, sigur nu va juca Seslar, autorul golului la Sfântu Gheorghe, care a fost eliminat.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile la Olimpija Ljubljana – Sepsi Sf. Gheorghe

  • Olimpija Ljubljana: Vidovsek – Lasickas, Milovici, Ratnik, Karamatici – Kvesici, Pilj, Doffo – Nukici, Prtajin, Ziljkici. Antrenor: Albert Riera
  • Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, B. Mitrea, A. Dumitrescu – N. Păun, Aganovici – Bărbuț, C. Matei, M. Ștefănescu – Tudorie. Antrenor: Cristiano Bergodi

Cote la pariuri la jocul Olimpija Ljubljana – Sepsi Sf. Gheorghe

Pentru casele de pariuri, returul de la Ljubljana reprezintă o partidă foarte echilibrată. De aici și cotele sensibil egale la victorie. Sepsi este foarte ușor favorită, la o cotă de 2,60, în timp ce Olimpija are 2,75 pentru a tranșa ea meciul în favoarea sa. Un interval de goluri în meci 2-5 are cotă de 1,40, deși la prima vedere pare lejer de atins, ținând cont de scorul partidei tur.

Sepsi se află abia la patrulea meci în cupele europene, capitol la care este net depășită de formația slovenă, care aproape an de an se află în competiție, ce  e drept, fără a reuși să ajungă prea departe.

Sepsi nu a pierdut pe teren niciunul dintre aceste meciuri. Are două remize sezonul trecut cu Spartak Trnava, fiind eliminată la lovituri de departajare, și victorie în meciul tur cu Olimpija.

ADVERTISEMENT