Sport

Olimpiu Moruţan are Turcia la picioare după pasa de gol genială din Lokomotiv Moscova – Galatasaray 0-1: “Allah l-a trimis pentru cei care nu l-au văzut pe Hagi!” Video

Olimpiu Moruţan a fost din nou decisiv entru Galatasaray, după ce a oferit o pasă genială la golul care a adus victoria în meciul cu Lokomotiv Moscova.
22.10.2021 | 08:54
Olimpiu Morutan are Turcia la picioare dupa pasa de gol geniala din Lokomotiv Moscova  Galatasaray 01 Allah la trimis pentru cei care nu lau vazut pe Hagi Video
ADVERTISEMENT

Fatih Terim a decis să nu-l folosească pe Olimpiu Moruţan din primul minut al meciului Lokomotiv Moscova – Galatasaray 0-1, însă l-a introdus pe finalul partidei. Internaţionalul român a reuşit să fie din nou decisiv pentru formaţia turcă, iar fanii Cim Bom nu mai contenesc cu laudele.

Fanii lui Galatasaray îl laudă pe Olimpiu Moruţan după pasa decisivă din meciul cu Lokomotiv Moscova

În minutul 76, Olimpiu Moruţan a intrat pe teren, după ce i-a luat locul lui Ryan Babel, iar fostul fotbalist al FCSB l-a răsplătit imediat pe Fatih Terim. După şase minute, la capătul a mai multor pase rapide ale colegilor, mingea a ajuns la fotbalistul de 22 de ani.

ADVERTISEMENT

Aflat la mijlocul terenului, Olimpiu Moruţan i-a pasat din prima lui Kerem Akturkoglu, iar atacantul de 23 de ani a marcat golul care a adus victoria lui Galatasaray. La scurt timp după pasa genială, fanii Cim Bom au luat cu asalt reţelele de socializare.

“Allah l-a trimis pe Moruţan pentru cei care nu au putut să-l vadă pe Hagi”, “Moruţan a salvat-o din nou pe Galatasaray”, “Încă o victorie europeană cu o atingere magică” sau “Simt acum exact ce simţeam când Hagi atingea mingea în meciurile europene din 2000. Ce transfer”, au fost câteva dintre reacţiile turcilor.

ADVERTISEMENT

“Mutarea care a deblocat meciul”

Nu doar fanii au lăudat prestaţia lui Olimpiu Moruţan. Jurnaliştii de la Sozcu au fost impresionaţi de jocul internaţionalului român, dar şi de schimbările făcute de Fatih Terim.

“Terim nu a făcut schimbări până în minutul 67, când l-a introdus pe Kerem Akturkoglu. Apoi, în minutul 76, a intrat Moruţan, mutarea care a deblocat meciul. Golul a fost creaţia celor doi jucători care au intrat pe parcurs”, au scris cei de la Sozcu.

ADVERTISEMENT

“Pasa minunată a lui Moruţan l-a găsit pe Kerem în mijlocul defensivei, iar tânărul jucător l-a învins pe portarul advers”, au comentat jurnaliştii de la Fanatik Turcia.

Ce a spus Fatih Terim după Lokomotiv Moscova – Galatasaray 0-1

La finalul meciului, Fatih Terim a fost foarte mulţumit de evoluţia fotbaliştilor lui. Antrenorul lui Galatasaray s-a declarat încântat de faza care a dus la marcarea singurului gol al partidei.

ADVERTISEMENT

“Nu i-am permis adversarei să joace. Moruțan, Kerem și întreaga echipă au dat tot ce au mai bun încă de la începutul sezonului. Sunt fericit că am înscris un gol care reflectă fotbalul pe care dorim să-l jucăm.

Este normal ca această echipă tânără să greșească, să se sperie din timp în timp, dar jucătorii progresează cu pași uriași. Ne-am apărat bine, iar în a doua repriză rolurile s-au inversat.

Am făcut câteva schimbări care au adus unele faze foarte frumoase. Am avut multe șanse de gol.Suntem pe cale de a deveni o echipă bună, cu jucători tineri și jucători cu experiență”, a spus Olimpiu Moruţan.

ADVERTISEMENT