Sport

Olimpiu Moruțan, erou în Turcia, deși echipa sa a pierdut cu 0-3! Gestul pentru care a devenit viral. Video

Olimpiu Moruțan a devenit erou în Turcia, deși Ankaragucu a pierdut la scor de neprezentare cu Galatasaray. Internaționalul român a fost protagonistul unor imagini fabuloase.
19.02.2024 | 10:30
Olimpiu Morutan erou in Turcia desi echipa sa a pierdut cu 03 Gestul pentru care a devenit viral Video
Olimpiu Moruțan a devenit erou în Turcia după gestul din meciul cu Galatasaray. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a ieșit la rampă în timpul meciului Ankaragucu – Galatasaray, scor 0-3, în etapa cu numărul 26 din Superliga Turciei. Deși prestația de pe teren a fost una ștearsă, internaționalul român a intrat în atenția publicului după un gest de fair-play.

Olimpiu Moruțan, erou în Turcia, deși echipa sa a pierdut cu 0-3! Gestul pentru care a devenit viral

Olimpiu Moruțan a început pe banca de rezerve meciul de duminică seară dintre Ankaragucu și Galatasaray, încheiat cu 0-3. Campioana Turciei și-a croit avantajul clar încă din prima parte a jocului. După pauză, fostul fotbalist de la FCSB a fost introdus pe gazon.

ADVERTISEMENT

Deși nu a reușit să facă prea multe în fața fostei sale echipe, Olimpiu Moruțan a ieșit în evidență cu un gest de fair-play. Un suporter extrem de nervos al lui Ankaragucu a răbufnit pentru scorul de pe tabelă.

Suporterul a aruncat cu o sticlă cu apă spre mijlocașul lui Galatasaray, Berkan Kutlu. Olimpiu Moruțan a fost pe fază și, cu un reflex de portar, s-a aruncat și a reușit să prindă sticla cu apă. În cazul în care Moruțan nu ar fi intervenit, sticla l-ar fi lovit pe jucătorul advers.

ADVERTISEMENT

Mesaje de mulțumire pentru Olimpiu Moruțan

Atât fotbaliștii lui Galatasaray, cât și suporterii grupării „cim-bom” i-au adresat mesaje de mulțumire lui Olimpiu Moruțan. „Cea mai frumoasă fază a meciului”, „Nu vom uita acest gest, Olimpiu”, „Moruțan e un portar mai bun decât Livakovic”, au fost câteva dintre mesajele turcilor.

Olimpiu Moruțan a evoluat la Galatasaray în perioada august 2021 – august 2022. După un sezon în care a fost împrumutat la Pisa, în Serie B, Galatasaray l-a cedat definitiv pe Moruțan la Ankaragucu pentru 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Olimpiu Moruțan ocupă locul 12 în clasament, cu 29 de puncte după 26 de meciuri. Totuși, Ankaragucu se află la doar un punct distanță de locul 17, primul retrogradabil, ocupat în prezent de Gaziantep, care a ratat dramatic victoria în ultima etapă.

Ankaragucu a avut terenul suspendat

Din cauza incidentelor provocate de suporteri, Ankaragucu a avut terenul suspendat pentru 5 etape. Astfel, echipa antrenată de Belozoglu Emre a evoluat nu mai puțin de 5 meciuri fără spectatori. Fanii au revenit chiar la meciul cu Galatasaray.

ADVERTISEMENT

Suporterii lui Ankaragucu au luat cu asalt biletele la meci, care s-au epuizat în doar 45 de secunde. Este un nou record în Turcia din acest punct de vedere. Ankaragucu ar fi riscat să joace din nou fără spectatori în cazul în care Moruțan nu ar fi intervenit, iar sticla l-ar fi lovit pe jucătorul lui Galatasaray.

ADVERTISEMENT