Sport

Olimpiu Moruțan, planuri mari la Euro 2024: “Ne batem cu fiecare!”

Olimpiu Moruțan a profitat de pauza competițională și a revenit în România. Internaționalul român a vorbit despre calificarea la Euro 2024.
26.12.2023 | 20:51
Olimpiu Morutan planuri mari la Euro 2024 Ne batem cu fiecare
Olimpiu Moruțan a vorbit despre calificarea României la Euro 2024. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a fost titular în ultimul meci al anului pentru Ankaragucu, scor 1-1 cu Pendikspor, în etapa a 18-a din campionatul Turciei. Internaționalul român a revenit în țară pentru a petrece Anul Nou alături de familie. La sosirea în țară, Moruțan le-a făcut o promisiune suporterilor naționalei.

Olimpiu Moruțan, concluzii la revenirea în România: „Calificarea la Euro 2024 este cea mai importantă pentru mine”

Olimpiu Moruțan este om de bază la Ankaragucu în Turcia. Evoluțiile consistente de la echipa de club l-au propulsat pe fostul jucător de la FCSB în lotul României care a reușit calificarea la Euro 2024. Moruțan vrea să facă o figură frumoasă la turneul final alături de restul „tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

„Un an foarte bun, mă bucur că am reuşit să ne calificăm cu echipa naţională la EURO. Acesta este cel mai important lucru pentru noi anul acesta. Ne-am dorit cu toţii să fim calificaţi, să fim liniştiţi şi să ne bucurăm de acest lucru.

Toată lumea era fericită pentru noi. Ne dorim să mergem la EURO şi să facem o figură frumoasă cu puţină şansă. E o grupă foarte dificilă, dar noi mergem acolo să ne batem cu fiecare”, a declarat Olimpiu Moruțan.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan, sincer la revenirea în România: „Am trecut peste asta”

Naționala României a parcurs un drum lung până la calificarea la Euro 2024. Nu de puține ori, selecționata lui Edi Iordănescu a fost criticată pentru rezultatele înregistrate sau pentru jocul din teren. Olimpiu Moruțan a precizat că a trecut peste criticile primite.

„Ne dorim să facem un parcurs cât mai bun şi să mergem mai departe. Am trecut peste acest lucruri (n.r. – critici). Mister a făcut un grup foarte bun, ne-a unit. Ne ştiam de la naţionalele de tineret foarte bine şi ne-a ajutat să facem un grup şi mai puternic.

ADVERTISEMENT

Să fiţi siguri că noi mergem acolo să dăm totul pe teren. Îmi doresc să fiu sănătos, să pot juca fotbal, să fiu titular la echipa de club şi să mergem la EURO”, a spus Olimpiu Moruţan.

Nota primită de Olimpiu Moruțan la ultimul meci al anului

Olimpiu Moruțan a jucat 72 de minute în Pendikspor – Ankaragucu, scor 1-1. Formația din Ankara a terminat anul pe locul 11 în campionatul turc, cu 20 de puncte în 17 etape. Moruțan a primit nota 6.9 de la statisticienii de la SofaScore pentru evoluția din meciul cu Pendikspor.

ADVERTISEMENT

Cotat la 4 milioane de euro de Transfermarkt.com, Olimpiu Moruțan a adunat 16 meciuri în acest sezon pentru Ankaragucu, reușind să marcheze 3 goluri și să ofere 2 pase decisive. La naționala României, Moruțan are 13 apariții și un gol.

ADVERTISEMENT