Sport

Turcii anunţă plecarea lui Olimpiu Moruţan de la Galatasaray! „A jucat cu frâna de mână trasă”

Galatasaray Istanbul a fost învinsă, în deplasare, de Adana, cu 2-0, în etapa a 18-a din SuperLiga Turciei și acesta ar putea fi unul dintre ultimele meciuri ale lui Olimpiu Moruțan la Cimbom în 2021.
23.12.2021 | 12:53
Turcii anunta plecarea lui Olimpiu Morutan de la Galatasaray A jucat cu frana de mana trasa
Olimpiu Moruțan este pe făraș la Galatasaray
ADVERTISEMENT

Galatasaray Istanbul traversează o perioadă dură în actuala ediție a campionatului, aflându-se pe locul 12 după 18 etape, cu 24 de puncte, iar echipa antrenată de Fatih Terim ar putea renunța, provizoriu, la serviciile mijlocașului român Olimpiu Moruțan.

Olimpiu Moruțan ar putea fi împrumutat în iarnă

Înfrângerea din etapa a 18-a, 0-2 în deplasare cu Adana Demirspor, a agitat și mai mult apele la gruparea galben-roșie. „Am vorbit cu antrenorul principal.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ne putem îmbunătăți evoluția muncind, putem să facem acest lucru prin schimbări în lot”, a declarat Selcuk Inan, secundul lui Terim, la finele partidei, conform fotomac.com.tr.

Fostul mijlocaș, retras din activitate în 2020, după ce în ultimii 9 ani din carieră i-a jucat la Galatasary, nu a dat niciun nume de pe lista plecărilor, dar presa din Turcia scrie că este unul dintre cei care în 2022 vor juca în altă parte este Olimpiu Moruțan.

ADVERTISEMENT

Dar, pentru că Galatasaray a dat 5,7 de milioane de euro pentru a-l aduce în vară de la FCSB, transfer anunțat în exclusivitate de FANATIK, clubul turc nu vrea să-l vândă, ci să-l împrumute. În schimb, la portarul Ismail Cipe, mijlocașul Ogulcan Caglayan și atacantul Mostafa Mohamed se va renunța definitiv.

Olmipiu Moruțan este de 50 de ori mai slab decât Yunus Akgun

Presa din Turcia a făcut o paralelă între evoluția lui Moruțan din acest sezon și a lui Yunus Akgun. Acesta a marcat ambele goluri ale Adanei Demispor în victoria în fața lui Galatasaray și a ajuns la actuala lui echipă în vară, fiind împrumutat pentru 300.000 de euro de la… Galata.

ADVERTISEMENT

Yunus Akgun este un jucător de bandă și a costat aproximativ 300.000 de euro pentru a fi împrumutat. Moruțan a costat-o pe Galatasaray 3,5 milioane de euro (n.r. – este vorba de suma de transfer, fără bonusuri), e tot jucător de bandă și face de 10 ori mai mult decât Yunus Akgun.

Ei bine, dacă ne uităm la meci, Yunus Akgun, jucător împrumutat de Galatasaray la Adana, este de 50 de ori mai bun, mai eficient, mai decisiv decât Moruțan”, a spus Sansal Buyuka, editorialist la Milliyet.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a șutat de 3 ori cu Adana, dar nu a nimerit niciodată poarta

Dar acestea nu sunt singurele critici îndurate de cei doi jucători români după înfrângerea cu Adana. „Galatasaray a cumpărat doi jucători români, i-am privit cu ochi buni și se zicea despre Cicâldău că execută foarte bine loviturile libere, dar n-am văzut asta până acum.

Moruțan a jucat cu frâna de mână trasă, a șutat de trei ori, dar n-a nimerit niciodată poartă. A fost scos după al doilea gol încasat. Mă întreb dacă Hagi și Popescu, despre care se spune că ar fi influențat transferurile celor doi români, i-ar transfera acum pe Moruțan și Cicâldău.

Cei doi, care n-au reușit să pună în pericol poarta adversă nici măcar din lovitură liberă, sunt investiții foarte scumpe făcute de managementul dezastruos de la Galatasaray”, a declarat analistul TV Levent Tuzemen, potrivit ASpor.

Olimpiu Moruțan mai are două ocazii să-i facă pe oficialii Galatei să se răzgândească

Starul de 21 de ani al Adanei a marcat 5 goluri și a dat 2 pase decisive în acest sezon. În schimb, Moruțan are 3 goluri si 2 pase decisive în 20 de partide jucate la Galatasaray.

Echipa antrenată de Fatih Terim mai are de jucat două meciuri în 2021. Pe 25 decembrie va întâlni Antalyaspor, acasă, în etapa a 19-a a campionatului, de la ora 15:00 a României, iar după trei zile este programată partida cu Denizlispor din 16-imile Cupei Turciei.

ADVERTISEMENT