Sport
notix pixel id

Turcii anunţă plecarea lui Olimpiu Moruţan de la Galatasaray! „A jucat cu frâna de mână trasă”

Galatasaray Istanbul a fost învinsă, în deplasare, de Adana, cu 2-0, în etapa a 18-a din SuperLiga Turciei și acesta ar putea fi unul dintre ultimele meciuri ale lui Olimpiu Moruțan la Cimbom în 2021.
23.12.2021 | 12:53
Turcii anunţă plecarea lui Olimpiu Moruţan de la Galatasaray! „A jucat cu frâna de mână trasă”
Olimpiu Moruțan este pe făraș la Galatasaray
ADVERTISEMENT

Galatasaray Istanbul traversează o perioadă dură în actuala ediție a campionatului, aflându-se pe locul 12 după 18 etape, cu 24 de puncte, iar echipa antrenată de Fatih Terim ar putea renunța, provizoriu, la serviciile mijlocașului român Olimpiu Moruțan.

Olimpiu Moruțan ar putea fi împrumutat în iarnă

Înfrângerea din etapa a 18-a, 0-2 în deplasare cu Adana Demirspor, a agitat și mai mult apele la gruparea galben-roșie. „Am vorbit cu antrenorul principal.

Dacă nu ne putem îmbunătăți evoluția muncind, putem să facem acest lucru prin schimbări în lot”, a declarat Selcuk Inan, secundul lui Terim, la finele partidei, conform fotomac.com.tr.

ADVERTISEMENT

Fostul mijlocaș, retras din activitate în 2020, după ce în ultimii 9 ani din carieră i-a jucat la Galatasary, nu a dat niciun nume de pe lista plecărilor, dar presa din Turcia scrie că este unul dintre cei care în 2022 vor juca în altă parte este Olimpiu Moruțan.

Dar, pentru că Galatasaray a dat 5,7 de milioane de euro pentru a-l aduce în vară de la FCSB, transfer anunțat în exclusivitate de FANATIK, clubul turc nu vrea să-l vândă, ci să-l împrumute. În schimb, la portarul Ismail Cipe, mijlocașul Ogulcan Caglayan și atacantul Mostafa Mohamed se va renunța definitiv.

ADVERTISEMENT

Olmipiu Moruțan este de 50 de ori mai slab decât Yunus Akgun

Presa din Turcia a făcut o paralelă între evoluția lui Moruțan din acest sezon și a lui Yunus Akgun. Acesta a marcat ambele goluri ale Adanei Demispor în victoria în fața lui Galatasaray și a ajuns la actuala lui echipă în vară, fiind împrumutat pentru 300.000 de euro de la… Galata.

Yunus Akgun este un jucător de bandă și a costat aproximativ 300.000 de euro pentru a fi împrumutat. Moruțan a costat-o pe Galatasaray 3,5 milioane de euro (n.r. – este vorba de suma de transfer, fără bonusuri), e tot jucător de bandă și face de 10 ori mai mult decât Yunus Akgun.

ADVERTISEMENT

Ei bine, dacă ne uităm la meci, Yunus Akgun, jucător împrumutat de Galatasaray la Adana, este de 50 de ori mai bun, mai eficient, mai decisiv decât Moruțan”, a spus Sansal Buyuka, editorialist la Milliyet.

Olimpiu Moruțan a șutat de 3 ori cu Adana, dar nu a nimerit niciodată poarta

Dar acestea nu sunt singurele critici îndurate de cei doi jucători români după înfrângerea cu Adana. „Galatasaray a cumpărat doi jucători români, i-am privit cu ochi buni și se zicea despre Cicâldău că execută foarte bine loviturile libere, dar n-am văzut asta până acum.

ADVERTISEMENT

Moruțan a jucat cu frâna de mână trasă, a șutat de trei ori, dar n-a nimerit niciodată poartă. A fost scos după al doilea gol încasat. Mă întreb dacă Hagi și Popescu, despre care se spune că ar fi influențat transferurile celor doi români, i-ar transfera acum pe Moruțan și Cicâldău.

Cei doi, care n-au reușit să pună în pericol poarta adversă nici măcar din lovitură liberă, sunt investiții foarte scumpe făcute de managementul dezastruos de la Galatasaray”, a declarat analistul TV Levent Tuzemen, potrivit ASpor.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan mai are două ocazii să-i facă pe oficialii Galatei să se răzgândească

Starul de 21 de ani al Adanei a marcat 5 goluri și a dat 2 pase decisive în acest sezon. În schimb, Moruțan are 3 goluri si 2 pase decisive în 20 de partide jucate la Galatasaray.

Echipa antrenată de Fatih Terim mai are de jucat două meciuri în 2021. Pe 25 decembrie va întâlni Antalyaspor, acasă, în etapa a 19-a a campionatului, de la ora 15:00 a României, iar după trei zile este programată partida cu Denizlispor din 16-imile Cupei Turciei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik