Sport

Olimpiu Moruțan, premiat de turci pentru curajul său: “A riscat o accidentare”

Olimpiu Moruțan a primit premiul fair-play în Turcia de la Federația Turcă de Fotbal, după ce și-a salvat un adversar în meciul cu Galatasaray.
07.03.2024 | 16:31
Olimpiu Morutan premiat de turci pentru curajul sau A riscat o accidentare
Moruțan(al doilea din dreapta jos) este mai mereu titular la Ankaragucu. Sursa:Facebook
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a fost premiat de turci pentru curajul său, după un gest foarte frumos făcut în meciul Ankaragucu-Galatasaray, disputat pe 18 februarie. Turcii au apreciat în mod deosebit curajul românului: “A riscat o accidentare”. Moruțan a intervenit pentru a -și feri un fost coleg de la Galatasaray, acum adversar.

Olimpiu Moruțan, premiat de turci pentru curajul său

Turcii îl felicită pe Moruțan și au spus că acesta a avut un comportament demn de luat ca exemplu, în comunicatul oficial despre premiul internaționalului român. Acesta are evoluții bune la Ankaragucu unde a fost cedat de către Galatasaray.

ADVERTISEMENT

“Moruțan a luat deciza instantă de a bloca sticla de apă aruncată din tribune către adversarul său. A riscat propria accidentare, însă l-a salvat pe adversarul Berkan Kutlu de la o posibilă accidentare. El primește premiul fairplay pentru februarie 2024 datorită comportamentului său exemplar”, a precizat Federația Turcă de Fotbal.

”A fost un gest normal. Am văzut sticla care putea să-l lovească pe jucător și din reflex m-am aruncat să o prind. Probabil că dacă eram în locul lui și el ar fi făcut la fel”, a declarat Olimpiu Moruțan.

ADVERTISEMENT

Moruțan probleme cu acordul dintre Galatasaray și Ankaragucu

Moruțan a fost transferat de Ankaragucu de la Galatasaray în vara anului 2023. Mijlocașul a fost introdus în meciurile din Super Lig ale noii echipei. În ultimul meci însă cel cu cu Istanbulspor (1-1) Moruțan a rămas pe bancă pe toată durata partidei. Antrenorul Emre Belozoglu a fost cel care a dezlegat misterul transformării lui Moruțan în rezervă.

“Dacă Moruțan va mai juca, există o sumă de transfer pe care Ankaragucu nu o poate suporta. În cazul în care cele două cluburi nu ajung la un acord, este puțin probabil ca Moruțan să mai fie titular”, a spus tehnicianul lui Ankaragucu.

ADVERTISEMENT

“Avem contractul lui Moruțan!”, a scrsi publicația Viralspor, care a precizat care este clauza la care s-a referit tehnicianul Emre. Dacă Moruțan va evolua 27 de meciuri ca titular în Super Lig, cei de la Ankaragucu vor fi nevoiți să plătească 3 milioane de euro și să-l cumpere definitiv.

Internaționalul român se va întoarce la Galatasaray, în vară pentru că Ankaragucu nu ar avea disponibili acești bani.Moruțan a fost titular în doar 20 de meciuri din Super Lig ale lui Ankaragucu, iar planul turcilor este ca românul să mai fie folosit din primul minut în cel mult alte șase jocuri, ceea ce constituie un impediment la națională.

ADVERTISEMENT

Moruțan a avut mai multe oferte în vară dar pretențiile financiare ale celor de la Galatasaray au fost prea mari, turcii dorind să-și recupereze investiția pe internaționalul român. Una din aceste destinații putea fi Braga dar portughezii nu au obținut un împrumut, așa cum a reușit Ankaragucu.

ADVERTISEMENT