Sport

Alertă cu Olimpiu Moruțan înainte de EURO 2024! Internaționalul român, trecut pe banca de rezerve pentru un motiv uluitor: „Pare imposibil să revină”

Anunț îngrijorător chiar înainte de EURO 2024 în ceea ce îl privește pe Olimpiu Moruțan. Internaționalul român a fost trecut pe banca de rezerve la Ankaragucu.
02.03.2024 | 19:06
Alerta cu Olimpiu Morutan inainte de EURO 2024 Internationalul roman trecut pe banca de rezerve pentru un motiv uluitor Pare imposibil sa revina
Alertă cu Olimpiu Moruțan înainte de EURO 2024. Cu ce probleme se confruntă internaționalul român. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Probleme cu jucătorii români înainte de EURO 2024. După Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan, care sunt rezerve neutilizate la Tottenham, respectiv Atletico Madrid, turcii l-au trecut pe bancă și pe Olimpiu Moruțan. Internaționalul român nu mai poate fi folosit titular de Ankaragucu. Anunțul a fost făcut de antrenorul Emre Belozoglu.

Alertă cu Olimpiu Moruțan înainte de EURO 2024! Internaționalul român, trecut pe banca de rezerve pentru un motiv uluitor

Olimpiu Moruțan a fost transferat de Ankaragucu de la Galatasaray la începutul sezonului pentru 3 milioane de euro. Fotbalistul român cu 13 apariții și un gol în naționala României a devenit rapid om de bază în cadrul lotului lui Emre Belozoglu. De altfel, Moruțan este pe lista preliminară a lui Edi Iordănescu pentru meciurile amicale cu Irlanda de Nord și Columbia.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist de la FCSB a fost titular în meciul din sferturile Cupei, câștigat de Ankaragucu, scor 3-0 cu Fenerbahce. Mai mult decât atât, Moruțan a reușit să marcheze spectaculos. În duelul de sâmbătă, dintre Ankaragucu și Istanbulspor, în etapa a 28-a din Superliga Turciei, scor 1-1, Moruțan a fost rezervă neutilizată.

Suporterii au fost scoși din sărite de faptul că Olimpiu Moruțan a fost „uitat” pe banca de rezerve. La finalul meciului, antrenorul Emre Belozoglu a explicat situația, una de-a dreptul incredibilă.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan, țintuit pe banca de rezerve de o clauză uluitoare

În contractul transferului lui Olimpiu Moruțan la Ankaragucu, Galatasaray a introdus o clauză, potrivit căreia, echipa antrenată de Emre Belozoglu va trebui să plătească o sumă de bani în momentul în care românul bifează al 25-lea meci ca titular în tricoul „galben-albastru”.

„Dacă Moruțan joacă, va trebui să plătim o sumă pe care clubul nostru nu și-o permite, atunci când joacă al 25-lea meci ca titular. Dacă cluburile nu ajung la un acord, pare imposibil ca Moruțan să reapară în primul 11”, a spus antrenorul lui Ankaragucu, citat de Sabah.

ADVERTISEMENT

Moruțan a adunat 29 de meciuri la Ankaragucu, dintre care 24 ca titular. Internaționalul român a marcat 5 goluri în tricoul „galben-albastru”, oferind alte 3 pase decisive. Moruțan are o cotă de piață de 3 milioane de euro, conform Transfermarkt.com.

Ankaragucu luptă pentru salvarea de la retrogradare

Ankaragucu a făcut un pas greșit în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Formația lui Moruțan a înregistrat doar o remiză pe teren propriu cu ultima clasată Istanbulspor, scor 1-1, în runda cu numărul 28.

ADVERTISEMENT

Ankaragucu ocupă locul 13 în clasament, cu 30 de puncte în 28 de meciuri. Echipa lui Olimpiu Moruțan se află la doar două puncte distanță de Gaziantep. Trupa lui Marius Șumudică ocupă primul loc retrogradabil, dar are un meci în minus.

“Președinții gestionează cluburile, antrenorii gestionează terenul”, a spus Emre Belozoglu despre situația lui Olimpiu Moruțan. „Ne vom lupta pentru a rămâne în prima ligă. Nu avem alt obiectiv.

Dacă se gândește cineva la un alt obiectiv decât acesta, nu sunt de acord. Astăzi, am văzut clar acest lucru. Voi lupta până la final, așa cum am promis”, a mai spus Emre Belozoglu.

ADVERTISEMENT