Life

Olivia Steer, în fața judecătorilor. Motivul pentru care soția lui Andi Moisescu ajunge la ÎCCJ

Olivia Steer va ajunge în fața judecătorilor. Din ce motiv soția lui Andi Moisescu va trebui să se prezinte la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).
08.11.2023 | 01:00
Olivia Steer in fata judecatorilor Motivul pentru care sotia lui Andi Moisescu ajunge la ICCJ
Ce susțin reprezentanții CNCD despre Olivia Steer. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Continuă scandalul dintre Olivia Steer și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării ( CNCD). Totul se va muta la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), după ce vedetei i s-a dispus anularea amenzii de 5.000 de lei, primită din cauză că a criticat autoritățile în pandemie.

Olivia Steer, în plin scandal cu CNCD. Conflictul se mută la ÎCCJ

Mai exact, situația a luat amploare în urma unei postări pe Facebook a Oliviei Steer, din pandemie, în care aceasta preciza că pacienții bolnavi de coronavirus ”sunt uciși de protocoalele OMS ale morții, cu complicitatea criminală a eroilor din linia întâi”.

ADVERTISEMENT

La acel moment s-a autosesizat mai întâi Colegiul Medicilor din România, considerându-se că Olivia Steer încalcă dreptul la demnitate personală a unei categorii sociale diferite, adică medicii, și îi îndeamnă pe oameni să se împotrivească lor, având în vedere condițiile dificile de muncă.

”În plus, mesajul a urmărit și încurajarea a cât mai multor cetățeni să ia atitudine prin proteste și manifestări publice împotriva personalului medical care lucra în condiții excepțional de grele, pentru a limita efectele pandemiei. Acestea au fost argumentele pe care le-am înaintat către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a emis o decizie în favoarea CMR”, transmitea Colegiul Medicilor printr-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Olivia Steer a fost amendată de CNCD cu 5000 de lei, dar a avut dreptul de contestație, care i-a fost aprobat. Reprezentanții CNCD sunt nemulțumiți de decizia care a fost dată de Curtea de Apel București, așa că anul viitor vor sta, alături de Olivia Steer, în fața judecătorilor.

”Măsura constatării şi sancţionării comportamentului părții reclamate este necesară într-o societate democratică în care demnitatea umană este garantată. Măsura este proporţională cu scopul urmărit, astfel constatarea contravenţiei şi aplicarea unei sancţiuni sunt proporţionale cu necesitatea protecţiei demnităţii umane a persoanelor de etnie romă din România”, potrivit reprezentanților CNCD, potrivit Spynews.

ADVERTISEMENT

Cum se apără Olivia Steer

Olivia Steer a justificat că nu a luat în derâdere profesia de medic și că a vrut să atragă atenția asupra practicilor din secțiile ATI. De asemenea, a invocat drept motiv și faptul că și-a dorit să informeze publicul despre un subiect important și că nu a greșit cu nimic dacă i-a chemat pe oameni la protest, fiindcă acesta este un drept constituțional, scrie justnews.ro

Olivia Steer, în mijlocul controverselor

Olivia Steer stârnește adesea controverse în spațiul public prin opiniile sale. În pandemie s-a opus cu vehemență vaccinării anti-Covid, iar de curând a fost ironizată în spațiul public după ce a afirmat că urmele lăsate de avioane au scopul de a îmbolnăvi oamenii.

ADVERTISEMENT

”Sunteți manipulați, în cel mai trist mod cu putință, ca să nu vă uitați și să nu îi vedeți pe politicienii și guvernanții noștri, singurii factori de decizie, de care depindeți, singurii care vă mint, vă fură și vă pun sănătatea în pericol, prin măsurile luate, zi de zi de zi…”, a scris Olivia Steer pe facebook, văzând ironiile la adresa sa.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
A MURIT marele actor! A fost o legendă. Nu te vom uita niciodată
A MURIT marele actor! A fost o legendă. Nu te vom uita niciodată
Finaliștii Vocea României 2023. Cursă strânsă pentru premiul de 100.000 de euro
Finaliștii Vocea României 2023. Cursă strânsă pentru premiul de 100.000 de euro
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română