News

Oltean cercetat penal după ce a ucis patru câini. Masacrul a avut loc în curtea unui vecin

Un bărbat în vârstă de 67 de ani din Olt e cercetat penal după ce a ucis patru câini comunitari. Masacrul s-a produs în curtea unui vecin.
21.02.2023 | 17:42
Oltean cercetat penal dupa ce a ucis patru caini Masacrul a avut loc in curtea unui vecin
Câini uciși de un bucureștean. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru faptele sale, după ce polițiștii din Olt au fost sesizați în scris de către o femeie în vârstă de 79 de ani, din Pitești. Bărbatul care a ucis câinii locuiește în comuna Cârlogani, județul Olt.

Bărbat cercetat penal după ce a ucis patru câini în Olt

Polițiștii au deschis în acest caz dosar penal pentru ucidere animalelor, cu intenție și fără drept. ”La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției numărul 6 Poliție Rurală Găneasa și ai Biroului pentru Protecția Animalelor, care, din primele verificări, au stabilit faptul că, la data de 20 februarie, în jurul orei 15.00, un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din comuna Cârlogani, ar fi ucis prin acte de violență patru câini de rasă comună”, transmite IPJ Olt.

ADVERTISEMENT

Și mai șocant este faptul că acești câini trăiau liniștiți în curtea unui consătean, astfel că ucigașul a intrat în curtea omului pentru a ucide animalele. În luna ianuarie, un cetățean austriac din Timișoara a fost condamnat la închisoare după ce a împușcat mortal un câine fără stăpân.

Bărbatul era stabilit în Timișoara și a primit 2 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru această faptă. În decizia judecătorilor a contribuit și faptul că bărbatul a introdus ilegal în țară arma pe care a folosit-o pentru a ucide animalul.

ADVERTISEMENT

Incidentul macabru a avut loc în gara CFR din Timișoara, acolo unde bărbatul a mers înarmat cu o armă de vânătoare și un pistol Glock, supărat că o haită de câini i-a atacat câinele personal în timp ce se afla cu acesta la plimbare.

Individul a declarat că ”nu a declarat lucrătorilor vamali armele și muniția transportate de acesta, nefiind sigur că este necesar să fie autorizat și pe teritoriul României pentru a deține, purta și folosi armele și munițiile letale”.

ADVERTISEMENT

”Inculpatul a arătat că întrucât câinele său fusese mușcat de o haită de câini care se aflau în zona gării din Șag, a luat de la locuința sa pistolul și a mers la gară cu intenția de a împușca acei câini. Într-una din încăperile dezafectate ale gării din localitatea Șag inculpatul a găsit mai mulți câini, a tras mai multe focuri de armă spre ei, iar aceștia au fugit afară speriați, iar unul pe care l-a nimerit a murit pe loc”, transmiteau reprezentanții Curții de Apel Timișoara.

”Doar executarea pedepsei în regim de detenție poate să ducă la reeducarea inculpatului, conștientizarea semnificaţiei sociale a activităţi ilicite comise şi reeducarea acestuia”, au completat judecătorii judecătorii.

ADVERTISEMENT

Mai mult, bărbatul ar fi amenințat inclusiv angajata gării CFR, care a fugit speriată că va fi împușcată. ”Femeia i-a cerut să se oprească certându-l pentru ce a făcut, moment în care bărbatul s-a întors îndreptând spre ea o armă şi spunându-i că dacă ţipă şi nu îl lasă în pace, o va împuşca şi pe ea şi o va omorî. Martora mai precizează că văzând că pe armă s-a aprins un led roşu s-a întors şi a fugit în birou închizând uşa de teamă să nu vină”, mai era precizat în sentință.

ADVERTISEMENT
Tags: