News

Omul care l-ar putea determina pe Putin să renunțe la președinția Rusiei. Analist miliitar: ”Îl cunoaște cel mai bine”

Un renumit analist militar spune că există un om care l-ar putea determina pe Vladimir Putin să renunțe la funcția de președinte al Rusiei. Ar fi vorba despre un apropiat al liderului de la Kremlin.
09.03.2022 | 06:40
Omul care lar putea determina pe Putin sa renunte la presedintia Rusiei Analist miliitar Il cunoaste cel mai bine
Cine l-ar putea determina pe Putin să renunțe la funcția de președinte al Rusiei. Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Analistul militar Ion Petrescu spune că există o persoană care l-ar putea convinge pe Vladimir Putin să nu mai fie președinte al Federației Ruse. Mai exact, este vorba despre ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu.

Cine este omul din Rusia care l-ar putea convinge pe Putin să nu mai fie președinte

Serghei Shoigu reprezintă al doilea om în stat după liderul de la Kremlin. Influența lui ar fi atât de mare, încât i-ar putea spune lui Vladimir Putin despre problemele mintale cu care s-ar confrunta.

ADVERTISEMENT

Dincolo de Serghei Shoigu, Xi Jinping, președintele Chinei, ar fi unicul lider din lume care ar putea avea o influență la fel de majoră în cazul lui Vladimir Putin. Ion Petrescu a mai precizat că acesta își dorește reconstruirea Uniunii Sovietice, de aceea a declanșat război în Ucraina.

”Omul care îl poate determina să aibă alte preocupări decât cele prezidențiale este chiar numărul 2, Shoigu. Shoigu la ora actuală are puterea cea mai mare după Putin. Îl cunoaște cel mai bine. Este cel care și în armata rusă are o influență determinantă. A se vedea raporturile dintre Gerasimov și Shoigu.

ADVERTISEMENT

Pe mine unul mă bucură intervenția tot mai vizibilă a Chinei. Dincolo de propaganda care îl atacă pe Xi Jinping, el este un ponderator. Dacă nu ar fi fost un ponderator ar fi rezolvat de mult Taiwanul. Este singurul șef de stat din lume care poate avea o anumită influență asupra conducătorului de la Kremlin. M-aș uita la Putin ca un om hotărât să îți ducă proiectul până la capăt. Pe 7 octombrie face 70 de ani. Este un moment greu în viața unui bărbat când face 70 de ani. Este obsedat de ce rămâne în urma lui. El vrea să construiască din nou casa Uniunii Sovietice., a declarat analistul militar Ion Petrescu, marți seară, la Antena 3.

Suferă Vladimir Putin de probleme psihice ?

Mai multe voci subliniază, în special psihiatri, că Vladimir Putin ar avea tulburări mintale, ca o explicație a demersului său de a ataca Ucraina, printr-un război ca acum sute de ani. Un astfel de zvon îl confirmă și Dumitru Borțun, profesor universitar dr. la SNSPA și care este specializat în analiza discursului public.

ADVERTISEMENT

“Este vorba de individul Vladimir Putin și despre care mulți spun că nu ar fi normal, specialiști, psihologi de meserie, care s-au exprimat și cu argumente.

Sunt probleme sesizate de specialiști în ceea ce privește integritatea lui psihică și capacitatea lui de a fi rezonabil.

ADVERTISEMENT

El nu este un simplu individ, este o interfață scoasă la înaintare de un complex industrial militar care are interesele lui, în primul rând de a se perpetua, de a nu muri, de a nu se reproduce (…)”, a declarat Dumitru Borțun în podcastul lui George Buhnici.

ADVERTISEMENT