News

Omenirea s-ar putea confrunta cu o criză alimentară fără precedent. Avertismentul ONU

13.04.2020 | 18:06
Omenirea sar putea confrunta cu o criza alimentara fara precedent Avertismentul ONU
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus riscă să pună la pământ economia lumii. Mai mult, o criză alimentară la nivel planetar e iminentă, conform unui avertisment emis de ONU.

Criză alimentară la nivel global

Organizația Națiunilor Unite avertizează că noua pandemie închide tot mai multe întreprinderi la nivel mondial și, implicit, lovește lanțurile de aprovizionare și crește insecuritatea alimentară.

ADVERTISEMENT

Conform CNN, rafturile magazinelor sunt aprovizionate corespunzător „deocamdată”, însă viitorul riscă să devină incert din acest punct de vedere.

„O criză pandemică prelungită ar putea pune rapid presiune pe lanțurile de aprovizionare cu alimente, afectând rețeaua complexă de interacțiuni care implică fermieri, contribuții agricole, fabrici de procesare, transport maritim, comercianți și multe altele”, au explicat cei de la ONU.

ADVERTISEMENT

Momentan, cea mai mare problemă nu este reprezentantă de lipsa alimentelor ci de închiderea frontierelor din cauza coronavirus.

Mii de avioane sunt blocate la sol, în timp ce camioanele nu pot să acopere volumul necesar de bunuri care trebuie să ajungă la destinație

ADVERTISEMENT

„Guvernele, întreprinderile, societățile civile și agențiile internaționale trebuie să ia măsuri urgente și coordonate pentru a împiedica transformarea pandemiei COVID într-o criză alimentară globală”, au concluzionat cei de la ONU.

Bătălia pentru hârtia igienică, o realitate?

În primele zile ale panemiei de coronavirus, imaginile cu oamenii din întreaga lume care au golit rafturile de hârtie igienică au șocat omenirea. În Australia, de exemplu, mai multe femei s-au luat la bătaie în mijlocul magazinului pentru o rolă de hârtie igienică.

ADVERTISEMENT

Între timp, situația s-a calmat în momentul în care autoritățile au explicat că resursele nu se vor termina peste noapte. Mai mult, magazinele au decis să raționalizeze produsele și să interzică cumpărarea en-gros.

ADVERTISEMENT
Tags: