News

Omicron, efecte devastatorare! Ce avertisment a lansat Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică

Omicron, efecte devastatorare! Ce avertisment a lansat Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, despre varianta sudafricană de coronavirus care sperie întreaga lume.
03.01.2022 | 18:05
Omicron efecte devastatorare Ce avertisment a lansat Razvan Chereches expert in sanatate publica
ADVERTISEMENT

Un nou semnal de alarmă tras de expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș. Acesta nu a ezitat o clipă și a transmis că omenirea ar putea avea probleme serioase.

Cherecheș a susținut că, având în vedere rata rapidă de creștere a Omicron în întreaga lume, efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator.

ADVERTISEMENT

Omicron, efecte devastatorare pentru oameni!

De altfel, o statistică mondială COVID, realizată în funcție de cazurile zilnice raportate la un milion de locuitori, arată că numărul de persoane infectate aproape s-a dublat în decembrie.

Culmea, totul a fost comparat cu orice altă lună a anului trecut, în condițiile în care nici 2021 nu a fost unul de scădere a numărului de cazuri.

ADVERTISEMENT

„Efectul tulpinii Omicron la nivel global … chiar dacă pare că are simptome mai ușoare decât Delta, la rata aceasta de creștere nu va conta și efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator”, a explicat Răzvan Cherecheș.

Interesant este că România va avea transmitere comunitară a tulpinii Omicron la jumătatea lunii ianuarie, iar estimările INSP care prognozează 25.000 de cazuri pe zi par a fi foarte corecte, mai ales că acestea se bazează pe modele matematice.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, datele optimiste din Occident în legătură cu Omicron, care pare să fie o variantă mai blândă a SARS-CoV-2, riscă să nu se aplice în România, din cauza ratei mici de vaccinare a populaţiei, a explicat medicul de terapie intensivă Radu Ţincu.

„Ştiind din experienţele variantelor precedente că după o perioadă de două-trei săptămâni de circulaţie a unei variante în spaţiul european, ea devine dominantă şi în ţara noastră, cel mai probabil avem o transmitere intracomunitară.

ADVERTISEMENT

Însă în acest moment suntem la începutul transmiterii intracomunitare, avem o transmitere intracomunitară nu foarte accelerată, ceea ce permite autorităţilor să implementeze anumite măsuri care să prevină o creştere exponenţială a numărului de cazuri.

Aşa cum se întâmplă în Franţa, cu peste 200.000 de cazuri pe zi, sau Marea Britanie, cu peste 180.000 de cazuri pe zi.

Însă, în mod evident, până la jumătatea lunii ianuarie vom avea o transmitere comunitară a Omicron şi ea va deveni dominantă şi în România”, a spus medicul la Digi 24.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Florin Niță, portarul Naționalei, nevoit să muncească în fabrică pentru mâncare
Florin Niță, portarul Naționalei, nevoit să muncească în fabrică pentru mâncare
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României