News

Cum poate fi mai blând valul cinci al pandemiei. Răzvan Cherecheş: „O săptămână de lockdown şi certificatul verde”

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş susține că singurele soluții pentru ca valul cinci să fie mai blând sunt „o săptămână de lockdown şi certificatul verde”.
23.12.2021 | 08:02
Cum poate fi mai bland valul cinci al pandemiei Razvan Chereches O saptamana de lockdown si certificatul verde
ADVERTISEMENT

Răzvan Cherecheş a vorbit despre evoluția pandemiei la noi în țară și a dat niște soluții pentru ca valul cinci să fie unul mai ușor de suportat.

Astfel, expertul în sănătate publică a transmis că una dintre primele măsuri care ar trebui luate pentru ca următorul val al pandemiei să fie unul mai blând decât celelalte ar fi ca școlile să nu fie redeschise, a spus el, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Răzvan Cherecheş susține un lockdown pentru a limita răspândirea valului cinci

Mai precis, Răzvan Cherecheş susține o amânare a deschiderii lor. De asemenea, o altă soluție pentru ca valul cinci al pandemiei să nu lovească atât de tare ar fi un lockdown.

Expertul propune o săptămână de lockdown, chiar după sărbători, când oricum segmentele economiei sunt amorțite, iar ele nu ar fi atât de afectate.

ADVERTISEMENT

„Cred că în primul rând ar trebui amânată redeschiderea şcolilor. Apoi, o posibilă soluţie ar fi fost un lockdown foarte scurt, o singură săptămâni.

E adevărat, opreşti economia o săptămână, dar vorbind foarte serios, sunt segmente întregi ale economiei care în perioada sărbătorilor sunt amorţite, poate cu excepţia industriei ospitalităţii”, a precizat el, pentru sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

Răzvan Cherecheş: O săptămână de lockdown şi certificatul verde pot face diferenţa

Astfel, conform specialistului, săptămâna de după Revelion ar fi cea mai bună perioadă pentru o astfel de măsură. După aceea ar putea începe și școala, iar aceste lucruri ar putea să încetinească răspânderea comunitară a virusului.

De asemenea, Răzvan Cherecheş a ținut să precizeze că și certificatul verde are un rol extrem de important.

ADVERTISEMENT

„Dar după Revelion şi pentru ei e numai bine, pentru că şi-au terminat sezonul cel mai profitabil. Deci are sens ca o săptămână să introduci un lockdown, după care să începi şcoală. Ar întârzia şi ar încetini masiv transmiterea comunitară.

O săptămână de lockdown şi certificatul verde pot face diferenţa”, a spus el.

Răzvan Cherecheş a avertizat și că, din ianuarie, și în țara noastră va fi o creștere importantă a cazurilor cu Omicron.

„Din ianuarie va fi o creştere semnificativă şi în România. Ce se vede în Europa acum e rezultatul Omicronului”, a precizat el.

ADVERTISEMENT