News

ONU transmite un avertisment îngrijorător: ”Viața va reveni la normal când se va descoperi un vaccin anti Covid-19”

16.04.2020 | 09:02
ONU transmite un avertisment ingrijorator Viata va reveni la normal cand se va descoperi un vaccin anti Covid19
ADVERTISEMENT

ONU transmite un avertisment îngrijorător în privința zilei în care oamenii își vor putea relua viața normală de zi cu zi. Organizația spune că acest eveniment depinde în mare măsură de apariția unui tratament anti coronavirus.

ONU transmite un avertisment îngrijorător: ”Viața va reveni la normal când se va descoperit un vaccin anti Covid-19”

Organizația Națiunilor Unite, prin vocea Secretarului său General, Antonio Guterres, are o poziție care îngrijorează planeta atunci când vine vorba de ziua în care planeta va reveni la normalitate.

ADVERTISEMENT

Guterres a afirmat, joi, 16 aprilie, că doar un vaccin anti Covid 19 sigur şi eficient ar putea fi instrumentul care ar permite revenirea lumii la un sentiment de “normalitate”, anunță PeoplesDaily.

”Un vaccin sigur și eficient poate fi singurul instrument care poate readuce lumea la un sentiment de normalitate, salvând milioane de vieți și nenumărate trilioane de dolari”, a spus Secretatul ONU în timpul unei conferințe video cu 50 de țări africane care sunt membrii Națiunilor Unite.

ADVERTISEMENT

Totodată, ONU a cerut dezvoltarea accelerată a acestui vaccin și accesibilitatea tuturor oamenilor de pe planetă la acest tratament, adăugând că trebuie să aibă un ”beneficiu universal” și ”să ne permită să controlăm pandemia”.

Antonio Guterres este optimist în ceea ce privește acest vaccin și spune că implementarea lui ar putea să se producă până la finalul anului în curs.

ADVERTISEMENT

“Avem nevoie de un efort ambiţios pentru a garanta  o abordare armonizată, integrată şi optimizată pentru a maximiza viteza şi scara necesare pentru implementarea universală a unui astfel de vaccin până la sfârşitul anului 2020”, adăugat oficialul ONU.

ONU a asigurat teste Covid-19 pentru Africa

Antonio Guterres a dezvăluit că apelul ONU de a aduna două miliarde de dolari pentru un plan umanitar de amploare în lupta cu pandemia a reuşit să conducă la strângerea, până în prezent, a “aproximativ 20%” din această sumă.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), ONU a reuşit să aprovizioneze 47 de state africane cu teste pentru Covid-19, a mai menţionat secretarul general al organizaţiei.

ADVERTISEMENT