News

Operație miraculoasă la Spitalul Județean Suceava. Victima de 20 de ani s-ar fi înjunghiat singură în piept

Medicii din Suceava au reușit să-i salveze viața în mod miraculos unei tinere de 20 de ani, care s-ar fi înjunghiat singură în inimă, în urmă cu două zile.
29.01.2024 | 14:23
Operatie miraculoasa la Spitalul Judetean Suceava Victima de 20 de ani sar fi injunghiat singura in piept
Operație miraculoasă la Spitalul Județean Suceava. Victima de 20 de ani s-ar fi înjunghiat singură în piept
ADVERTISEMENT

Tânăra de 20 de ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean Suceava cu o ambulanță, având o plagă înjunghiată ”autolitică la nivelul hemitoracelui drept”. Deși era conștientă, tânăra era în șoc hemoragic, fiind instabilă hemodinamic, deci putea să moară oricând din cauza faptului că pierdea prea mult sânge.

Operație miraculoasă la Spitalul Județean Suceava

Medicii angajați UPU au efectuat mai multe investigații complexe, care au constatat leziuni grave la nivelul plămânului și pericardului, un sac fibro-seros care învelește inima. După ce au reușit să o stabilizeze, medicii au dus-o în sala de operație, unde s-a reușit oprirea sângerării.

ADVERTISEMENT

După aproximativ două ore de operație, medicii sunt optimiști că tânăra va scăpa. ”După stabilizarea temporară începută de echipajul de pe ambulanță și continuată în UPU, pacienta a fost dusă direct în sala de operație de la Chirurgie, unde s-a reușit identificarea și oprirea rapidă a sursei sângerării (arteră toracică internă) și apoi rezolvarea celorlalte leziuni.

Intervenția a durat aproximativ două ore. Evoluția pacientei este favorabilă”, a declarat dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Suceava, conform Obiectiv de Suceava.

ADVERTISEMENT

Echipa medicală care a salvat-o pe tânără a fost compusă din chirurgi dr. Daniel Gavril, dr. Bianca Voroniuc, medic ATI dr. Dănuț Barbunc, împreună cu asistentele de la blocul operator Mirela Andreica și Mihaela Sauciuc.

Reprezentanții spitalului au transmis că femeia a fost dusă imediat în sala de operație, pentru că era în stare critică. ”Fiind o urgență chirugicală cu iminență de deces, pacienta a fost admisă direct în sala de operație, intervenindu-se prompt și identificându-se leziunile amenințătoare de viață.

ADVERTISEMENT

O întârziere a intervenției ar fi determinat decesul pacientei” , a transmis dr. Daniel Gavril. Totodată, conducerea Spitalului Județean Suceava a menționat că femeia a fost salvată din cauza unei colaborări ”exemplare” între specialiști.

”Încă o dată, colaborarea exemplară între medici de diverse specialități (radiolog, urgentist, chirurgi, anestezist ) a făcut posibilă salvarea unei vieți”, este precizat în comunicat. Conform Monitorul de Suceava, tânăra locuiește într-un sat de lângă Suceava și a fost decisă să se sinucidă cu un cuțit în inimă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Adriana Morari, a declarat că fata s-a înțepat în piept după o ceartă cu soțul său.  ”A sângerat mult, s-au hotărât mai târziu să meargă la spital”, a declarat medicul Morari. Potrivit rudelor, apelul la 112 a sosit după 3 ore după ce s-a produs tragedia, însă a scăpat, miraculos.

ADVERTISEMENT