ADVERTISEMENT
News

Operaţie neobişnuită. O studentă la Medicină, cu o tumoră extrem de rară, salvată din comă profundă

Autor: Robert Cristea | 26.04.2021 | 17:36
Operaţie neobişnuită. O studentă la Medicină, cu o tumoră extrem de rară, salvată din comă profundă
Miracol la Iași. O fată de 19 ani a fost salvată din comă de gradul 3. Sursa foto: hepta.ro

Un miracol s-a petrecut la Iași unde o fată de 19 ani a fost salvată din comă de gradul 3. Tânara este studentă la Medicină Dentară.

ADVERTISEMENT

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au reuşit să salveze o studentă în anul întâi la Medicină Dentară care se afla în comă profundă din cauza unei tumori extrem de rare localizate la nivelul creierului, conform Agerpres.

Coordonatorul echipei medicale de intervenţie, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr Lucian Eva, a declarat că tânăra, în vârstă de 19 ani, a fost transferată cu elicopterul SMURD de la Suceava.

O fată de 19 ani a fost salvată din comă de gradul 3

Echipa medicală de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a reuşit să elimine complet tumora, lucru care a dus la o nouă şansă la viaţă pentru tânăra de 19 ani. Tânăra şi-a revenit din comă, iar starea sa este stabilă.

ADVERTISEMENT

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ trei ore şi a fost un succes total.

“Când a ajuns la noi, pacienta se afla în comă profundă, starea sa de sănătate fiind foarte grav afectată.

Investigaţiile făcute în spital au indicat că tânăra se află în comă de gradul III şi are un chist tumoral de 4 centimetri localizat la nivelul trunchiului cerebral, între creier şi măduvă. Astfel de tumori sunt extrem de rare. Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ trei ore şi a fost un real succes.

Echipa medicală a reuşit să elimine complet tumora, lucru care a dus la o nouă şansă la viaţă pentru tânăra de 19 ani. Postoperator, pacienta şi-a revenit din comă, iar starea sa este stabilă”, a pecizat dr. Lucian Eva.

ADVERTISEMENT

În Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi s-au făcut investiţii importante în ultimii ani în aparatura medicală, de înaltă performanţă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!