News

Operațiune specială în Marea Neagră după ce un marinar a căzut de la bordul unei nave. Tânărul de 23 ani se afla în apropiere de Olimp

Un marinar a căzut de la bordul unei nave, în Marea Neagră. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, este de negăsit, potrivit ANR.
12.12.2023 | 22:58
Operatiune speciala in Marea Neagra dupa ce un marinar a cazut de la bordul unei nave Tanarul de 23 ani se afla in apropiere de Olimp
Un marinar a căzut de la bordul unei nave. Foto (descriptiv) Veridica
ADVERTISEMENT

Operațiune specială în Marea Neagră după ce un marinar a căzut de la bordul unei navei. Anunțul referitor la dispariția lui a fost făcut, marți, 12 decembrie, de reprezentanţii Autorităţii Navale Române (ANR).

Operațiune specială în Marea Neagră. Un marinar a căzut de la bordul unei nave

Este vorba despre un marinar de origine georgiană, în vârstă de 23 de ani. În jurul orei 15:00, echipajul navei a informat Serviciul MRCC din cadrul ANR cu privire la dispariția acestuia, conform ANR.

ADVERTISEMENT

Se pare că tânărul este timonier pe nava respectivă, care se afla în apropiere de Olimp, la 60 de mile marine. În scurt timp, autoritățile au început căutările, însă după o oră și jumătate, nu a fost găsit.

„Nava, sub pavilion Vanuatu, se află la 60 de mile marine de Olimp şi a reuşit să contacteze şi nava GSP Centaurus, aflată în apropierea sa pentru a anunţa despre incidentul de om la apă.

ADVERTISEMENT

Inspectorii MRCC au coordonat nava GSP pentru a începe imediat căutarea marinarului dispărut. După mai bine de o oră şi jumătate de căutări marinarul nu a fost însă găsit”, a transmis Autoritatea Navală Română.

Lăsarea întunericului a îngreunat operațiunea desfășurată în Marea Neagră. Prin urmare, căutările au fost suspendate, potrivit ANR. Însă, intervenția va fi reluată miercuri, la primele ore ale dimineții.

ADVERTISEMENT

„Din cauza lăsării întunericului operaţiunea a fost suspendată, dar o navă de intervenţie din cadrul ARSVOM va ajunge în zorii zilei în zona unde s-a petrecut incidentul pentru reluarea căutărilor”, a adăugat ANR.

Un marinar român a murit decapitat într-un port din China

Un marinar român a sfârșit într-un mod teribil, în luna august, într-un port din China. Bărbatul avea 29 de ani și se pare că a murit decapitat în timpul unei operațiuni de încărcare-descărcare.

ADVERTISEMENT

Tânărul ar fi fost victima unui accident îngrozitor, potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor. „Se afla la manevra pupa între două parâme încurcate care s-au întins în forță lovindu-i casca și capul acestuia. Lovitura a fost așa de puternică încât capul fost desprins de corp”.

 

ADVERTISEMENT
Tags: