Life

Opțiunea secretă de pe telefoanele Android. Cum poți activa gratuit modul VIP și ce beneficii are acesta

Cei care au telefoane Android trebuie să știe neapărat despre această opțiune secretă. Este vorba despre modul VIP care poate fi activat extrem de simplu.
08.03.2023 | 09:50
Optiunea secreta de pe telefoanele Android Cum poti activa gratuit modul VIP si ce beneficii are acesta
Cum activezi modul VIP pe telefonul Android. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Nu puțini sunt utilizatorii care aleg să opteze pentru modul ”Nu deranjați”, atunci când sunt ocupați, sau atunci când dorm și nu își doresc să fie asaltați de notificări și nici de sunetele sau de vibrațiile telefonului care uneori pot fi destul de deranjate.

Cum activezi modul VIP pe telefonul Android

Vestea proastă este că în momentul în care este activată setarea ”Nu deranjați”, există posibilitatea ca utilizatorii să piardă mesaje importante sau poate chiar un apel urgent din partea unei persoane apropiate, sau din partea unei rude și nimeni nu își dorește acest lucru.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă să ne mai dorim să dezactivăm și mail-urile pe care le primim de la muncă, sau să activăm doar notificările primite de la aplicațiile de întâlniri sau cele de socializare. Dacă vrem acest lucru, atunci ar fi bine să știm că pe telefoanele Android există o astfel de opțiune care poate fi activată destul de simplu.

Mai exact, este vorba despre o setare secretă care poate permite utilizatorului să aleagă cu grijă cine îl poate suna, potrivit ghidului de utilizare al Google. Funcția se numește “Priority Mode” în Android 5.0 Lollipop și în versiunile ulterioare și permite apeluri, dar și notificări de la o listă de contacte care poate fi aleasă manual.

ADVERTISEMENT

Astfel, în momentul în care această setare este activată, restul notificărilor rămân silențioase și putem să primim apeluri și mesaje doar de la oamenii pe care îi selectăm noi din lista de contacte. Și totuși cum se activează această opțiune și care sunt pașii?

Apăsați fie butonul de volum în sus, fie butonul de volum în jos de pe Android. Sub cursorul de volum, veți vedea o opțiune “Prioritate”. Atingeți această opțiune, apoi apăsați pe pictograma de setări. Se va deschide meniul de setări pentru întreruperi, notează The Sun.

ADVERTISEMENT

Ce alte trucuri poți utiliza pe telefoanele Android

Aici, utilizați comutatoarele pentru a personaliza ce notificări doriți să permiteți, dar și pe cele pe care nu doriți să le permiteți.
De asemenea, puteți utiliza un filtru care permite apelurile și mesajele de la orice persoană, prezentă în contacte sau numai de la contactele marcate cu stea din agenda telefonului.

Tot pe telefoanele cu sistem de operare Android există și modul ”super somn”, care te ajută să dormi mai ușor noaptea. Iar acestea sunt doar o parte dintre opțiunile pe care cei de la Google le oferă utilizatorilor săi. Să nu uităm că telefonul Android poate să devină și o telecomandă tv prin aplicația Google Tv.

ADVERTISEMENT

De asemenea, datorită asistentului de la Google, telefonul poate deveni un super device. Acesta poate recunoaște imaginile, sau obiectele din jur și poate ajuta utilizatorul să afle mai multe despre ele. Tot asistentul Google ne reamintește și unde am parcat mașină, în cazul în care avem nevoie.

ADVERTISEMENT
Tags: